12.20 Torsdag

Fick precis MMS av Jonas där han skrev: Ettan kom. se bild nedan… Han är i Mörrum och nu sticker jag och Tony till Viskan. Därefter vet vi inte vart och hur länge vi blir borta. Det står mellan Skjern Å, Mörrum, Ätran eller Hem igen vi får se, Hej så länge! /Mattias och Tony

13.30 Sitter i bilen 10 min kvar till Viskan.. Ännu ett mms från Jonas: nu har han fått en till denna på 87 cm! Vi ringde till mörrum och beställde 2 kort till imorgon. Kanske vi tar kvällsfisket där också..

16.00 På väg från Viskan. Klockan blev mycket så vi lägger våra eveningcast i Ätran. Har inte hört ngt mer från mörrum.

Jonas andra öring.. .


19.45 Åker från Ätran utan en känning. Det kom upp en lax idag vid 13-tiden. Många fiskare vid fajansbron så vi avslutade fisket vid Garvareforsen. En fin lax gick förbi mig ca 5 m utanför min spöspets. Den såg ut att ha bråttom. Precis nu kom ett sms från Jonas. Han skriver: ”He he 3an kom. Tyvärr mob på laddning. Kanon hane på ca 75cm. Pool 15”. Ja, vad säger man, han är duktig den där Runnberg. /M

Jonas 3:e öring

Fre 14.00 Mörrum.
Har varit på norra delen hela morgonen. Såg en spinnfiskare landa en 4.5 kgs öring. Sitter nu på södra delen, längst ner på pool 15. Här är mycket folk så vi vet inte riktig var vi skall ta vägen. Här känns hett, kommer det lax visar de sig troligtvis här. Tony gick precis i och nu skall jag prova parkinsson…

16.45 Pool 4. Väntan på laxen..

21.15 Har precis fiskat klart. Körde en repa på pool 1 innan vi tog oss ner till 12an. Där är det ganska svårt att fiska effektivt eftersom man måste vada djupt för att ha en chans att komma över till kanten på andra sidan, där fisken brukar stå. Efter 3-4 grava balansproblem i strömmen där jag var nära att doppa mig + en fluga i trädet på andra sidan (enda gången jag nådde över) gav jag upp. Jag hade 15 m kvar att fiska men när det mesta går emot är det ingen ide att fortsätta. Vi gick nedströms och pratade med några spinnfiskare som hade tappat en fin blänkare. ”den var mer i luften än i vattnet” sa den ene på bred skånska. Den hade visat sig i 2.5 h innan den till slut högg. Sen drog vi över till pool 15 igen och kastade ett hundratal kast från Parkinsson. Känner snart att jag fått en släng av sjukdomen med samma namn.. Eller det kanske är frustrationen efter ännu ett resultatlöst fiske i mörrum igen. Hade inte en tendens till puff på mina flugor idag. Fick iofs en 10cm mört med min sawada strl 6 klockrent i munnen. Fast med närmare eftertanke är det ju bara 2 Maj, det är inte stor chans att det hugger så här tidigt (om man inte heter Jonas)

Nu har vi åkt en bit i bilen och äntligen ser jag de gyllene bågarna där kvällmaten skall intagas. /Mattias och Tony