Vintern har kommit till södra Sverige och vi njuter av solen.. Inte ofta som mina 7eye kommer till användning här i Göteborg under vinterhalvåret.
Idag.. Ja just nu på e.m. skulle vi ha lämnat Göteborg för årets första fiske resa till Råån.2 blanka januari fiskar från Råån som vi ville stifta bekantskap med..

Allt packat och klart och en resa med bästa vännerna som man knappt sett röken av sen vår lilla julklappskväll lördagen innan jul. God mat och sen hela natten tillsammans i stugan med långkalsongerna på och en whiskey i handen och småkronornas vm-final i hockey på tv.. Sen en solig dag vid Råån..
Kunde det ha blivit bättre???
Men kylan och lite vatten i Råån satte stopp för våra begär.. Fick ett sms från Jonas i morse och en bild på termometern i bilen.. – 17 grader.. Det var bara att inse att detta var ett litet fiskeäventyr som får vänta några dagar och när vi läste Roger inlägg på deras hemsida senare idag förstår ni varför..Citat från Rååns hemsida..

Mån 5 Jan 2009, 11:17 AM

Posted by Roger Ekström
“Isen la sig snabbt under kvällen igår och natten kröp ner på – 11 grader. Det blir definitivt brasfiske! R”

Men då finns det annat trevligt att göra här på hemmaplan eller bara glädjas åt andras fiskafänge.
Mina goda vänner Mats Thordenius och Mikael Hagman var ute och pimplade regnbåge under söndagen vid en liten pärla till sjö i Halland.. Mats berättade att de köpt maggot av Miklarna nere på Be Outdoor och sen hade dom en underbar dag vid sjön.. Solen sken och 10 cm kristallklar is gjorde de timmarna till magiska.. Det var så klart att de  emellanåt kunde se bågarna simma under isen. Fisken var på hugget och de landade 6 fiskar varav 2 fick sätta livet till, och utöver det tappade de ytterligare 2 var..Så ge er ut i solen alla ni som har möjlighet.. Ta på er långfärdsskridskor och packa med lite varm choklad och mackor eller god soppa… Isborr och pimpelspö och bara njut av vintern som har kommit..

Fish the fly high where ever your rod will lead you /Tony