Tellis har varit i Forshaga igen och lyckats ännu en gång…

Han skriver:

Ahhhh, vilken underbar start på veckan!
Jag och Göran Olsson åkte upp redan på måndagen för att passa på att fiska lite själva dagen innan vi skulle arrangera ett företagsevent. Vi får nog säga att vi träffade ganska rätt, precis dagen innan togs de två första blanklaxarna och vi vart riktigt taggade!

Det tog inte mer än en timme innan Göran fick känna på tungt spöböj!
Fisken som, efter en kanonfin fight, kom upp var en fin Gullspångsöring på 69 cm och 3,4 kg. Nu hade Göran blivit av med sin tvåhandsoskuld!

Vi fiskade på i lagom tempo och vid 20-tiden fick jag, för min del, årets första blanklax! En fin, vild Klarälvslax på ca 4 kg. Efter det rodde vi in till stugan och hälsade på två av gästerna som kom. Ett par öl senare rodde vi ut igen.
Det tog inte så mycket mer än 15-20 min så satt en fisk till!
Efter en hård och rolig fight på ca 5 min kom en ruggigt tjock öring upp.
82 cm och 7 kg! En kanonavslutning på en fantastiskt god dag..

Tisdagen startade 05:00 med lite privat fiske innan de resterande kom.
En av deltagarna fick känna en lax i några sekunder, men tyvärr klev den av.
Jag, som fortfarande var go och glad från kvällen innan, fick ganska snabbt en lax till! Ytterligare en fin Klarälvslax på ca 3,5-4 kg! (Båda laxarna fick simma hem).

Under dagen fick i stort sett alla i alla fall känna på fisk – i form av stora laxsmolt på ca 30cm. Alltid kul när det rycker i linan som en av dem sa!
I sluttampen sattes dock pricken över i:et, en av grabbarna tog en superblank Gullspångslax på 3,2 kg och dagen blev en succé!

Nu är det bara för mig att ladda om, binda flugor, styra upp lite grejer, innan jag och de tre andra muskutörerna drar upp för 5 (!) dagars fiske i den underbart underhållande älven! /Tellis

Grattis Tellis från oss på Bloggen!!!

* 1 Comment