Fin avslutning på laxsäsongen

Sista Kastet…..

Tänkte inte fiska mer denna säsongen eftersom jag tycker det har varit dåligt med fisk på de flesta ställena i år. Men så iförrgår ringde Christer och sa att han sett en fisk i när han fiskade och att den en stund senare högg. Tyvärr gjorde han öringmothugg och fick inte fast fisken och sen var han tvungen att åka till jobbet.

Jag blev sugen direkt men kunde inte fiska då p.g.a. jobb så det fick bli igår istället, sista dagen. Åkte ner vid 14.30 tiden efter jobbet och kom till ån som var folktom… Vattnet mätte 14,2 grader och det drog hyfsat i vattnet. Satte på likadan fluga som jag hade fått en riktigt stor (115 cm) på  förra året och flyt/S3 lina. Hann fiska 10 m när jag kände en ryckning i linan… Väntade lite och sen kom det riktiga suget. Gött, fisk på! Först tyckte jag inte den kändes stor men efter ett tag förstod jag att den var en fisk modell storlax. Fighten tog en liten stund och efter ett tag kom 2 män som tittade på fighten.  Fick hjälp av en av grabbarna  med landningen i min håv och efter foto och vägning fick hon gå tillbaka, ovanligt pigg faktiskt..

8 kilo prick vägde hon.

Härligt med en lyckad avslutning och vetskapen att det åtminstone finns någon lax till leken. /Mattias Helde

Ps. För er  som inte vill avsluta säsongen riktigt än så bege er till Mörrum där det samma dag som jag fångade min togs en laxhane på imponerande 19,96 kg. Mörrum har förlängt säsongen till 10:e okt.. Läs även kommentarerna på Mörrums hemsida det har blivit kring c/r om denna lax..


Olaf Brüggen med sin stora lax