Höstkamp i Strömhult.

 

Nytt pers på båge då!;) 6,1kg 😀 sjuk fight! En av de få fiskar under dagen som var ute på backingen. Den andra var ute på backingen två ggr. Efter andra tokrusningen så släppte den…:/ Foto: Jonas (mobilfoto)

 

Efter att jag (Mattias) och Christer kommit fram i god tid till Strömhult satte vi oss med familjen Kläppe (Magnus, Stefan och Bengt) och drack lite öl och Whisky under tiden vi väntade in de andra…. Robert Randulf ringde och hade kört vilse i Långarydsskogen, han hade varken gps eller smartphone med sig så det slutade med att jag fick hämta honom 1 mil bort. Lite senare kom resten av gänget och sist kom Jonas, Robin, Mattias Olsson och maten: Kräftor, räkor, krabba, kungskrabba mm som vi frossade, helt sjukt gott!

De flesta tacklade upp sin utrustning kvällen innan och alla verkade laddade inför drabbningen. Vi gick igenom regler och fisketider inför morgondagen och peppade varandra.

06.00 började vi och i början var det helt dött eftersom det fortfarande var mörkt. Man såg pannlamporna lysa lite överallt och hörde inga plask i vattnet. Jonas, som ställde sig på sin favoritplats fick 2 fina öringar i mörkret, men öringen var tyvärr utom tävlan. När ljuset kom började det nappa för gänget. Lag Öst tog en rejäl ledning med sitt uppströms nymffiske och fram till frukost (10-tiden) hade Henke fått 8 st! Lag väst blev lite stressade, speciellt som ett av våra starka kort Jonas inte hade fångat något.. Christer pumpade på i vanlig ordning,  gjorde sitt jobb och fångade fisk i en jämn takt, 15 st fick han till slut.

Jonas son Robin fick ganska tidigt dagens största fisk; En hane på 6,1 kg! Han fick den på flugan ”masken” som han fiskade hela dagen med och fick sammanlagt 10 st! 1000:- stod på spel för den största fisken och det fick följaktligen Robin. Passade fint då studiebidraget inte räcker så långt i Forshaga.

Latmansfisket med Booby skördade framgångar

 

Eftermiddagen kändes trögare men det kom upp fisk lite då och då.. Boobyfisket kändes hetare, Jonas började fånga fisk (8 st) och lag väst kom ikapp och gick förbi. 44 regnbågar lyckades väst få och lag öst fick 36 st

Detta var fjärde eller femte gången vi fiskade ihop med Kläppefamiljen i Strömhult. Det är alltid lika trevligt att träffas och hoppas traditionen håller i sig många år. Jag har inte fiskat sedan vi var i Dee i början av oktober så man var lite sugen. Enda smolket i glädjebägaren för mig var att jag hoppade på kryckor efter att korsbandet gick av, så man var inte så smidig längs Strömhult beat. Men jag lyckades ändå få 7 regnbågar, det var jag nöjd med.

 

Resultat:

Öst 36 – Väst 44
Största fisk: 6,1 kg – Robin
Vinnande fisketeknik: Boobynymf
Toprod: 15 st – Christer

Nu väntar operation av knäet och jag hoppas det blir så snart som möjligt så det inte sker nära fiskesäsongen. Närmast är Tweed 1 feb.

Våra Deeresor v.13 och 14 har varit fullbokade med kö, men fick precis reda på att vi fick 3 spön på vackra Cairnton v.13 så där är 2 platser lediga nu… Häng med!

Snart hugger det igen, med eller utan kryckor! /Mattias

Jag kämpade på..

 

 

Riktiga fighters som nu blir julmat.