Säveån har en hygglig start med 3 fina majlaxar. Lilla Edet startade lite ovanligt när årets första lax togs av Martin Grundström på fluga, vilket ska vara första gången i historien. Där har det sedan tagits en del fisk varav några riktigt stora med en best på +13 kilo i topp. Örekilsälven startade premiären den 15/5 med två granna laxar varav den största var en lusad 9,2 kilos. Senare har det tagits riktigt stora laxar med flera över 10 kilo, största på hela 11,8kg.

Jag börjar med att återkomma med en laxrapport från Em där fiskmästare Kent Håkansson kunde rapportera att årets första lax togs igår 30/5 och vägde mäktiga 14,9kg. Det hade även siktats en hel del lax i seapool och några tappade tidigare i veckan.

Nu till oss på västkusten… Ätran släpper ifrån sig hyggligt med lax i fin storlek. Viskan har fiskat väldigt bra i maj, trots väldigt mycket vatten de senaste dagarna.
Lite över gränsen till Norge har vi Enningdalselven, som hade premiär 15/5 och startade med 11 laxar första dagen och 8 andra dagen. Flera var även där över 10 kilo.Tyvärr är det ju bara medlemmar som får fiska de första dagarna men det är en mycket trevlig skogsälv som är väl värd ett besök.

Nu har det varit premiär i de flesta norska älvar i ca 12 minuter och jag ska själv till Gaula i morgon för att pröva lyckan med det norska silvret.

Snart spöböj igen…..Jonas