Märkligt år…

….Men hyfsat bra för mig utifrån förutsättningarna med kall, torr vinter och extremtorr sommar. Jag jobbade mycket på mitt andra företag adrenalin.nu och ville satsa rejält så jag drog ner en del på fisket.

SPEY
Det började med en mycket kall premiärvecka i Spey. Det var ovanligt lite springers i älven då hela januari och början februari hade varit kall och låg. Vi fick i alla fall över 100 kelts så lite drillning blev det allt. Vår senare vecka (v. 15) lossnade det i alla fall på springers och jag landade 3 st och det kändes skönt. En på ett riktigt drömställe där jag tog den första för säsongen.

NORGE
Sen blev det dessvärre inget Mörrum eller Norgepremiär för mig eftersom det är högsäsong på jobbet så nästa resa fick bli Laerdal / Hauge.

Laerdal i juni (v.26) visade sig vara en besvikelse 2018 och håller tummarna för att det blir bättre i år.

I Nærøy lyckades jag dra 2 fina laxar med en 10-11-kilos som topp. Roligaste fisken en av resorna var dock Anders Ringsells första Nærøyslax, där han visade sann glädje för kameran.

Min andra Laerdalsresa (v. 30) blev bättre för mig med fina fiskar och en topp på 113 cm. I övriga Lærdal var det dock kanontrögt.

RYSSLAND
Årets ”stora” resa var den till Kolahalvön och älven Umba i oktober. Umba är känt för sina osenkas, fisk som stiger ett år före den ska leka och är därmed lite större och fetare än ”normalfisk” Jag hade en trög start med det lossnade i slutet och höjdpunkten på resan var när jag och Jonas dubbeldrillade varsin lax. En kanonrolig resa som vi kommer göra om i år.

Drog som sagt ner på fisket 2018 eftersom adrenalin.nu gick som tåget och 2019 blir troligtvis ännu lite mindre fiske. Har precis flyttat till ett hus vid havet här på västkusten och har många roliga projekt på gång. Kajakuthyrning och gäststugebyggnation står på schemat. Det kommer även bli en del öringfiske i havet här hemma. Sen hoppas jag öka laxfisket 2020 om det finns någon lax kvar.

Har 2 platser kvar till Speypremiären och även 2 platser kvar v. 15. Jag tror det blir kanon i år!

Tack alla ni som fortfarande hänger med vad som händer på fiskebloggen trots få uppdateringar. Hoppas att ta mig mer tid i år till bloggen och kanske redigera lite filmer som ligger i hårddisken och väntar på mig.

Gott nytt 2019!

Gott e de!

Mattias

Springer, Knockando beat

Wester Elchies

Spey opening day

10-11 kg lusad lax. Min bästa fisk 2018

Vestlandet

Liten, lusad lax i juli

Laerdal, Grassmarkki

Hunderi, Brui

113 cm laxhane, Laerdal

UMBA, dubbeldrill

Osenka