Berbyelva eller som den också heter Enningdalselva har nu kommit igång 1 vecka senare än förr om åren. Som många vid det här laget vet är det bara medlemmar  som fiskar första 2 veckorna och de är få förunnat. Fångstrapporterna för de första 2 dagarna går nu att läsa och det blev fantastiska 29 laxar. Nya regler för i år gällande fångstbegränsningar i år kommer nog att göra att det framöver blir ganska många c&r laxar i Berby.
Fangstbegrensning: 1 laks over 5 kg pr døgn fra kl 00.00 til 24.00 for de med sesongkort eller 2 lakser under 5 kg. For døgn- og ukekort gjelder 24 timer fra det klokkeslett som er påført kortet. 7 lakser pr sesong fra 23.05 til 15.08.


Erik Birkeland med sin fina 12.3 kilos fördelad på 102 cm..

Som sagt var.. 29 laxar med en topp på 12.3 och 11.8 kilo är ovanligt lite för att vara Berby. Det kan vara så att de riktigt stora laxarna redan har gått då premiären var senare lagd med 1 vecka. Men vad säger man om utfallet efter 48 timmar??
En medelvikt på 7.1 kilo är enastående och det mesta är fångat på mask eller drag o wobbler. 5 fiskar är tagna på fluga och den största vägde 7.5 kilo. Som jag har skrivit tidigare.. Berbyelven är en utmaning för vilka flugfiskare som helst med sitt snabba vatten..


Christian och Peder karlsen medunderbara maj laxar på 9.5 och 6.6 kilo…

Grattis gutter från oss på fiskebloggen.. :)

Fish the fly high where ever your rod will lead you… / Tony