Avslutningen 2007

Hej igen kära fiskevänner..  Det känns underbart att få tillbaka känslan för skrivandet igen efter ett relativt kort mörker denna vinter. Jag har inte haft lust att skriva sen de sista fiskedagarna i höstas. Om jag börjar med att blicka tillbaka på förra säsongen så är det med glädje som jag inser att nya upplevelser, huggplatser, fiskeplatser och nya vänner för alltid kommer att tillhöra 2007. Ibland måste man helt enkelt inse att allt har sin tid i livet, och det fanns dagar som jag insåg att mina närmaste behövde mig mer än vad jag var i behov av att blöta flugan. 2007 var inte min bästa fiskesäsong men absolut en av de trevligaste som jag kan minnas ändå.

Nu när ljuset börjar komma tillbaka så börjar man fundera på hur det ser ut i askarna och vilka attrialjer som ligger i ordning i fiskeskåpet inför årets första resa.. Sen så inser jag att möjligheterna till att fylla på mina laxaskar har varit mer begränsade än förr om åren då min dotter har fått 2 kattungar. 95% av alla deras leksaker kommer från mina lådor med flugbindningsmaterial. Att knyta nya attraktiva flugor slutar bara i svordomar och sen skratt… för dom är ändå såååå söta dom små.. 🙂   Det får bli som det blir.. som vanligt i sista sekunden dagarna innan premiären för året.. För ska jag vara ärlig så har det sett ut så här varje vår de senaste åren och då har jag inte haft några katter

Sista dagarna på laxfisket i höstas var av den trevligare karaktären.. Den gamla kvarnen vid ån utgjorde sista natten, med Jonas och Karl-Johansvampsoppa, skaldjur, öl, vin, snaps och huskatten som sällskap. Av allt gott vi frossade i den natten så var katten bara intresserad av svampsoppan.. knepig kisse!!  Den gamla kvarnen som är spartanskt inredd med ett långbord och stolar saknar el och värme. Ett stopp på Ikea på ditvägen resulterade i ett hav av värmeljus.. Mysigt värre och det fanns massor att snacka om och det var mer än 1 ggr under kvällen som vi tittade på varandra och skrattade och sa, -varför sitter vi här med dig mittemot när jag borde vara en dam/flickvän här istället. Stämningen var som gjord för att.. som laxarna gör.. leka!!

Dagarna innan hade jag haft kontakt med flera lekfärdiga fiskar med en topp på en ilsken hanne på ca 7-8 kg, som sig bör fick simma vidare och leka klart. Denna näst sista kväll och morgonen därpå var det Jonas som fick drilla på årets sista dagar. Jag hade bråttom ut på morgonen medan Jonas satt kvar i stugan och tillverkade årets sista fluga. En långvingad ilsket röd tubfluga som gjorde en revirtänkande stationär öring inne bland småströmmarna, och en fin laxhona irriterande arga. Dom returnerades tillbaka och det blev en fin avslutning på Jonas säsong. Trots högt vatten och svåra förhållanden så var det många som var vid ån för att tacka för denna säsong. Fisken var relativt bitvillig dessa regniga septemberdagar och det var flera medlemmar som hade kontakt med fisk.  Jag är lite osäker på vad som hände sista timmarna vid ån, men det kan vara så att Jonas fick första och sista i den ån säsongen 2007.

Tack alla som jag mött, passerat och delat min passion med under denna underbara  säsong 2007…

Fish the fly high where ever your rod will lead you.. Tony