Nu i helgen 7-9/5 går Sportfiskemässan av stapeln i Sundsvall i Nordichallen. Det är sveriges största sportfiske och flugfiskemässa och det kommer garanterat vara fullt “drag” i 3 hela dagar.

En del som vi laxpundare absolut inte får missa är den rykande heta och nya laxflugfiskefilmen

HOME FOR SALMON från Atlantic Salmon Reserve.

Det här är en unik film visning och dokumentation av fisket och miljö arbetet från lax- och öringälvarna Kharlovka, Litza och Rhynda på Kola halvön i Ryssland. Atlantic Salmon Reserve har skapat det första skyddade reservatet för atlantlaxen, älvarna och naturen i världen tillsammans med den ryska staten. Eftersom filmen inte kommer vara till salu inom den närmaste framtiden så är det här ett unikt tillfälle att troligtvis se den bästa fiskefilm du någonsin sett. Den kommer garanterat att sätta igång ditt uppdämda fiskesug efter den här vintern

Jag hade själv den stora äran att i Februari få se premiären av denna fantastiska fiskefilm tillsammans med inblandade i London. Det är en extremt välgjord fiskefilm med scener som får fiskesuget att koka och man är riktigt med i mothuggen. När de filmat hur linan sträcker och man hör Mikael Frödin prata med kameran och fisken, släpper slingan och krokar upp så är det en tung suck som går genom salongen. Min ickefiskande flickvän var  med på visningen och även hon satt trollbunden under hela filmen. Med vackra naturscener och fartfyllda laxfighter så är det den bästa fiskefilm jag sett.

Snart Spöböj igen…Jonas