Jonas med kameran på huvudet

Som vi tidigare skrivit har vi nu investerat i inte en utan två nya kameror, den ena är på väg och den första har redan varit med på några strapatser. GoPro är de absolut hetaste headcam’s på marknaden just nu till konsumentvänligt pris. Vi har bara provkört lite på vårt senaste regnbågsfiske i Strömhult och Norrefors, men är redan helt förälskade, Detta är en kamera som kommer följa med oss till många platser framöver både över och under vattnet. Ja man kan faktiskt filma under vattnet också ända ned till 60 m om man skulle vilja det.

Robin med en av hans flertal bågar


Här följer ett litet sammandrag från vår senaste tripp till Strömhult.

Hövdingen Bengt Kläppe kallade sina krigare som vanligt till fisket i Strömhult. Några utgick i år och lämnade plats till nykomlingar på denna arena som snabbt insåg storheten i detta möte. På bordet dukades det som sig bör upp med läckerheter från vår västra kust. Hummer, havskräftor, räkor och blåmusslor trängdes på det dignande bordet…en helt vanlig fiskeresa helt enkelt.

På kvällen ljögs det om säsongen som gått, och revanscherna man skulle ta nästa år. Men mest spekulerades det i om hur fisket skulle bli nästa dag. Enligt källa och rapporterna på bordet så hade fisket varit ovanligt trögt(10-15 fiskar) de senaste, men dagen innan oss hade det gått hyfsat (ca 30 fiskar). På bordet under kvällen samlades vadslagningen in, största fisk skulle ge den lycklige fiskaren gratis fiske under dagen. Tidigare hade Hövdingen och Mattias tagit varsin skalp, men vem skulle plocka den denna gång?

Stefan smygfiskar

Tidigt startade fisket och nästan alla var faktiskt upp i morgonmörkret för att svinga sina spön. Jag smög runt vid sjön  och lyckades landa 3 fiskar och tappa 3 innan det blev ljust. En av dem slet av min 0,28 tafs vilket jag inte var speciellt nöjd med. När ljuset kom började det nappa lite överallt, många fick sina första fiskar och flyttade runt på anläggningen. Vattnet var fortfarande ganska högt och kallt ca 6 grader mitt på dagen, vilket gjorde fisket relativt trögt emellanåt. De platser vi plockat mycket fisk på tidigare år gav endast några få. Största fisk vägs in flera gånger under fisket och det startade nog på min på 3,5 kg. Den försvann ganska fort och fiskar strax under 4 vägdes in.

Fredrik njuter i det fina vädret

Vid lunch låg det på ca 4,1 och fisket började bli lite trögare. Vi hade ett perfekt väder med 10 grader i luften och alla njöt av tillvaron.

Pyttipanna till lunch och sedan ut igen, Mattias  landar en fisk på 4,2 och i kastet efter krokar han något som i vattnet ser väldigt stort ut. Fighten håller på väldigt länge och efter en stund kan Robin hjälpa honom att landa dagens utan tvivel största fisk. 5,5 kg  och Matte började känna sig säker på vinsten, skulle han vinna för andra gången??

Mecken är nöjd.

Mycket nöjd Robban på sin första Strömhulttur.

Det fiskades och pratades glatt runt vattnet och det började nappa bättre framåt kvällen de flesta glömde nog helt av tävlingen . Många fiskar över 4 fångades nu och de flesta återutsattes. Strax innan dagens sista kast ser jag flera fiskar som börjar aktivera sig. Jag nöter på och får syn på en riktigt stor fisk som rör sig i området, en gång plogar den efter flugan men vänder. Efter några kast ser jag en rörelse efter flugan tafsen stramar sakta och krokningen kommer vid detta lag helt naturligt. Fisken är tung och stark men ser inte riktigt så stor ut som den jag letat efter. Tillslut måste han kapitulera och vänder in mot håven.  4,5 kg och min största för dagen. Det börjar skymma lite och det är dags att veva in linan för denna gång. Mattias står som den värdige vinnaren av denna kamp med sin 5,5 kilos och befrias från fiskeavgiften. Totalt fångade vi under dagen 44 fiskar med en snittvikt på ca 3,2 kg.

The winner takes all the money.

Booby handplockad av Micke Seeberg på MM gav gott resultat.

Alla är väldigt nöjda och det är dags att packa och åka hem.

Vi ser redan fram emot att få träffa gänget igen för samkväm och fiske. Nedan en liten videosnutt på några drillningar..

Tack för denna gång Jonas/Mattias/Robin

Foton: Mattias Helde