Nu drar värmen fram över svearike som pesten själv för oss laxfiskare, men det är nu man kan få chansen att prova lite efter andra arter.
Jag har fått äran att få fiska med många duktiga fiskare under den gångna dagarna. Vi startar med min vän Mika som i början av veckan lyckades efter mycket slit och medvetet riktat fiske på storgös att till slut slå sitt gamla pb med nästan dubbel vikt. En grymt fin göshona på hela 5,9kg. Några dagar senare skulle jag visa honom hur man klipper några fina öringar. Men Mika behärskade det också och lyckades ännu en gång slå ett pb. 6 öringar med en största på mycket fina 2650gr.

På kvällen plockade vi upp min son Robin och hans kompis Markus vid tåget och drog ut på gös jakt. Robin blev den lycklige denna ljumna försommarkväll. Ett nytt pb för honom också, kanongös på 2720gr. Dagen efter körde vi ett snabbt race efter öring, och helt otroligt men Mika lyckades höja sitt pb ännu en gång. 2750gr blev den nya vikten. Senare på kvällen satt vi i solnedgången.Ur aburöken steg en rökstrimma då och då. Det vankades nyfångad och ny rökt havsöring med knäckebröd, lite majjo och en kall. Faktiskt ganska skönt att sitta på en klippa i det närmaste tropiska vädret, med några väldigt goda vänner njuta av naturens skafferi och se solen sjunka långsamt ner i havet. Laxen får vänta tills det börjar regna igen.

Snart spöböj igen…..Jonas