Flugfiske i Strömhult 31 aug – 1 sept

Så fick vi då äntligen chansen att hålla vår mycket populära flugfiskekurs på Strömhults sportfiskes välplanerade område. Kursen var fullbokad sedan länge och deltagarna kom från olika delar av Sverige och hade varierande grundkunskap i ämnet. För att tillfredställa allas behov av ny kunskap hade vi Tellis till hjälp.
Tellis startade med en grundläggande introduktion för att få en uppfattning om vilken nivå deltagarna låg på. Sedan fortlöpte kursen under dagen med individuella putsningar samt gemensamma genomgångar. Flera fiskar fångades och några tappades.

På kvällen bjöd vi på ostron, blåmusselsoppa samt Kummel. Jag tror att alla somnade ovaggade den kvällen.
Morgonen efter var kall men trots detta var alla ute och fiskade innan frukost. Efter frukost var det dags för kurs igen, och sedan fritt fiske fram till lunch. Pyttipanna och rödbetor blev en bra avslutning på denna kurs.

Alla var väldigt nöjda med sin vistelse med oss och flera skulle boka igen inför nästa kurs också. Nästan alla fick känna på Strömhults starka bågar och det landades totalt ca 30 st.
Så fort vi får ett nytt datum för nästa kurs så lägger vi upp den på våra sidor, och då gäller det att vara snabb.

Fick ett brev från Jörgen av deltagarna dagen efter vi kom hem:

Tjena Grabbar!
Ville bara tacka för en riktigt fin upplevelse i helgen som var. Jag var den lilla killen av de som hade fått flugfisket i 30-års present. Jag tyckte det var svårt och det var lite surt att man inte fick något napp och tänkte väl att detta var roligt men jag håller mig nog till gädda, gös och abborrefiske. Men nu efter några dagar när man har reflekterat lite så börjar det klia i fingrarna ordentligt. Fasen varenda kast var ju en utmaning/ en ny möjlighet att dels slipa på tekniken och dels försöka lura någon fisk.. som sagt tack än en gång för en riktigt rolig helg! Det är inte sista gången jag flugfiskar, det är säkert! Inte sista gången jag äter ostron heller.
Ha de gött!

Nu är det Mörrum som gäller till helgen med 8 gäster, återkommer därifrån.   / Mattias och Jonas

Foton: Mattias Helde