Ett härligt avbrott i vardagen hade vi förra lördagen med en ribbåt, flugspön skaldjur och god mat och en tur till Nidingen.
Niklas som äger en ribbåt erbjöd oss att följa med ut och fotografera mina 7eye glasögon i sin rätta miljö. Denna båt kan bokas genom Mattias företag adrenalin.nu. Jag och Mattias hade naturligtvis våra fiskegrejer med oss och redan vid första stoppet o Gottskär började vi jaga öring inne i hamnen.. Mattias fick omgående en liten rackare och vi njöt av tillvaron. Vi körde sen ut till Malö där jag fiskade från land och Mattias från en forskajak medans Niklas monterade in GPS och annat i båten. Att fiska från kanot blev denna kväll en favorit. Värmen pressade o solen gassade och vi njöt av sommartemperaturer. Jag fick till slut en mindre öring precis när Mattias kom förbi och han fick c&r fisken från kanoten.. Sen var det dags att återvända till Gottskär för att hämta upp Jonas, Anna och Hanna för en kväll ute på Nidingen.

Havet ligger spegelblankt och vi ligger runt 50 knop ut mot Nidingen. Sälarna möter oss med rapningar som efter en fet måltid av öring.. Efter en helt underbar middag där skaldjuren aldrig ville ta slut ger vi oss ut på öringjakt runt ön. Jag och Mattias trampar runt ön och inser att fåglarna har högsta prioritet. Avspärrade stränder 80% av ön gör att vi letar oss tillbaka till den lilla hamnen. Alla fiskar men utan kontakt men vi ser vakande öring. och vi njuter av tillvaron innan solen försvinner i horisonten och vi lämnar en ljuvlig arkepelag, för att återvända till stadens brus.
Fish the fly high / Tony