Räkor, spigg, tobis, borstmask och en hel uppsjö med olika småkryp och bytesdjur finns nu. Havsöringen i viken där jag fiskar har säkert beslutsångest. Och så också jag. För mindre än en månad sedan bara längtade man efter att få fiska öring och ge sig ut efter de blanka. Det gör jag fortfarande, men nu har det som sagt uppstått ett litet dilemma. Laxen stiger för fulla muggar i vårat grannland Danmark, den första togs i går i Mörrum, flera fiskar tagna i Ätran, rykten om lax i Viskan, sydkusten har ett öringår på gång som man inte sett på länge och så är det grymt läge för nattfiske här hemma. Med endast 6 timmars sömn de senaste dygnen beslutade jag mig för att sova ut idag. Rutinerat stängde jag av luren. Vid 14 tiden satte jag på den igen, 8 missade samtal och 10 nya mess. Jag han inte ens sätta på kaffet innan den första kandidaten ringde, var ska vi fiska idag??? Hm.. nja jag ska städa… Va!!?? Är du sjuk? Det stiger ju lax överallt och öringen bara väntar på att bli krokad! Jag vet men.. Ok vi hörs sen. Så har det fortsatt under dagen och nu sitter jag här, färdigstädad,,, nåja nästan i alla fall. Nu binder jag mig ett par nya flugor och drar ut. Deklarera får jag göra nån annan gång. Och stiger laxen i min hemma å, så får jag väl bli sköntaxerad.

Tidigare i veckan fick jag fint besök från kalmar. Henke kom upp till götet och Säveån för en skön och solig demodag med sitt företag Loop tillsammans med Guideline arrangerat av Mickarna på BE-outdoor. Eller M,M som vi här fortfarande kallar det. Henke gjorde en liten önskan redan innan han kom upp på besök. Han skulle vilja landa sin första västkustöring. Sagt och gjort som dom säger. Vi packade grillar, entrecote och en hel påse med havskräftor och nykokta räkor för att tillfredställa den något kräsne ostkustbon.Min fiskebroder Johan slöt upp efter lite om och men, och efter en stund hörde vi det välbekanta knarret av Puttes compakt närma sig. Det dessa två eminenta öringfiskande herrar inte visste var att det redan varit en rejäl huggperiod. Ett helt stim med grova öringar äntrade viken i några minuter och det räckte givetvis för vår mycket erfarna flugfiskande vän. I tredje kastet sträckte tafsen på den till perfektion ihopsatta Looputrustningen. När vi nu satt där på hällen i solnedgången och frossade på alla dessa läckerheter fick Henke berätta historien om sin första havsöring på västkusten ännu en gång. Och vi var rörande ense om att vi troligen var de lyckligaste just nu. Vi skålade i våra plåtklädda drycker och gratulerade vår vän till en grymt fin fångst, faktiskt lite över snittet.

snart spöböj igen,,,,,Jonas