Mörrums första blanklax!!!

Årets första blanklax i Mörrumsån har landades igår den 29 april av Göteborgaren Curt Lestrup. Väldigt lite folk runt ån och när jag samtalar med Joacim Wester som landade fisken åt Curt berättar han att han fiskat ensam nästan hela dagen utan nån som är bredvid eller jagar på bakom.. Mörrum rinner med 23 m3/s men temperaturen har redan stigit över 16 grader och vi passar på att påminna om att ta med dom små ullsockarna när ni äntrar åns pooler.

Curt som fick sin lax mitt i pool 1 vid 8-tiden på morgonen trodde först att det var en mindre besa/öring som tagit flugan men efter några minuter så satte den fart. Laxen for uppströms mellan öarna och under en stålvajern och som gjorde att Curt fick jobba ordentligt innan den simmade ner rätt väg igen. Sen drog den rakt ut ur pool 1 och ner till pool 2 där den stannade till innan den smidigt kom tillbaka. Curt som nu stod parkerad längst ner på Cognac hade fått sällskap av Joacim som betraktade skådespelet. 16,2 kilo och 119 cm lax gjorde 3 långa rusningar ner till pool 2 innan den efter cirka 40 minuters kamp gav upp för Curt’s pressande. Curt som är en välkänd fiskeprofil och som lägger många timmar vid Mörrum varje år är väl värd denna underbara premiärlax.. Bra jobbat Curt!!

Mörrum har levererat 3 blanka hittills i april!!!!

I torsdag vid lunch tid fångades årets 2:a blanklax av Bo Svensson från Kristianstad. Den fångades uppe på Hästhagen och vägde 11.5 kilo..

P-O’s fina pool 9 lax….
Årets tredje lax fångades av Per-Ola Johansson från Kristianstad på valborgsmässokvällen i pool 9 och den otroligt väl formade laxen vägde 12.5 kilo och var fördelad på 100 cm..

Fiskebloggarna hälsar ett stort grattis till dessa 3 herrar..

Fish the fly high wherever your rod will lead you… / Tony