FLATVAD: Det var voksne dimensjoner på laksen som svenske Bengt Göran Wernerdal dro i Knutslihølen i Driva natt til lørdag.

De tre svenske fiskerkamerater kom fra Gøteborg fredag. De har leid hele elvestrekninga fra Knutslihølen til Telefonhølen ut neste uke. Allerede på første økta i elva var de borti storfisk. Bengt Göran Wernerdal slet et kvarters tid på en fisk i størrelse ti pluss før den kom seg fri. Han visste derfor det var stor fisk i elva.

Fredag kveld gikk turen tilbake til veisida av Knutslihølen etter døgnfredningen. Rett etter midnatt hogg det til igjen på flua. Det ble straks klart at dette var en skikkelig storfisk.

– Den var tung og kjempet for å komme seg fri. Jeg presset den imidlertid hardt, sier Bengt Göran. Etter en halvtimes kamp la den seg over på sida og årets største fangst i Driva – så langt – var et faktum..

Fisken ble veid til 17,4 kilo på bismervekta på Heimstad gjestgiveri, etter bløgging. Fisken har derfor hatt ei vekt på 17,6-17,7 i fangstøyeblikket, eller like stor som Per Ola Andersens vinnerfisk i Aura Avis sin fiskekonkurranse i fjor.

Storlaksen var fri for lus, og Bengt Göran er overbevist om at den har stått i elva ei stund, minst to-tre uker.

Rett før døgnfredningen lørdag ettermiddag fikk for øvrig også kompisen Joakim Wester fangst samme sted. Laksen på 8,5 kilo var en oppdrettsfisk, og han ønsket derfor ikke å få den fotografert…

I løpet av fredagen klarnet elva, det ble varmere i været og temperaturen i elva steg til 7,5 grader. Lokale fiskere har tro på at det nå snart løsner for alvor. (källa: auraavisen)