Sön 12.00
Sista dygnet blev hett, ca 28gr hela dagen och 18 på natten.Under dagen var jag, Per och Emelie ute på en tur till Forra. Jag hade ett hugg, men det var troligen en liten öring. De hugger ju som om dom vägde 10kg.

Emelie fick pröva lite med flugspöt och fick nog mest napp av de förbipasserande Norrmännen som också försökte fiska samma sträcka.

Jag och Micke fiskade Forra hela natten. Såg inte en fena men hon är fantastiskt vacker, underbart att bara få fiska där. Vi kom hem till huset vid 02 tiden och Micke var trött. Jag med men ville ändå göra sista kastet. Väl nere i hålan la jag ut kasten över den så åren innan heta ståndplatsen. I andra kastet nöp det till. Jag bytte fluga, ett nyp till. Plötsligt går det upp en riktigt stor fisk och visar sig. Jag nöter men inget. När jag ska flytta mig för att komma i en annan vinkel, går fisken upp precis bredvid mig och stänker till så kraftigt så jag blir helt blöt. Jag insåg givetvis piken , lyfte på kepsen tackade för mig och gick hem till huset. En mycket svår men ändå lyckad vecka är tillända alla gäster kommer åter nästa år och fick ju faktiskt alla känna på fisk. Totalt blev det 1 lax, 1 grilse, 1 stor Havsöring och 5 mindre. Vi tappade 5 laxar och några fina öringar. Nästa år blir det annat. Snart spöböj igen. . .Jonas
Lör 07.50

Så var vi framme vid sista dagen, gårdagen blev väldigt händelsefattig. En liten Havsöring och några missade hugg. Nu ska vi köra hårt sista dygnet och se om vi kan lösa gåtan. Snart spöböj igen . . Jonas

Fre 08.00

Frukost dax, jag och Emelie är uppe tidigt som vanligt för att ordna frukostbuffen. När jag ska hämta brödet i frysen hittar jag en lax i frysboxen. Jag klämmer lite på den och märker att den precis börjat frysa. Det var bara två ute och fiskade på natten, Micke och Martin. Jag funderar lite på det och sedan hittar jag snaran tvättad och klar inne i köket. Nu vet jag, man har till och med börjat lära sig hur alla fiske kompisars utrustningar ser ut. Denna gång är det Martin som är den lycklige, en fin 5 kilos hane bestämmde sig för att klippa hans”sunray” nere i hålan. Och på ett relativt klent enhands spö så blir ju fighten spännande. Resten av dagen ger inte mycket, en liten öring på hotspoten till mig.

Tor 22.50

Äntligen nollan spräckt av en väldigt liten grilse . Kanske den minsta lax jag sett, men ändå spöböj. Jag fick ju revansch på den jag tappade tidigare på samma plats. På kvällen tappar Micke en grymt fin  vid landningen. Synd, det var gravlaxen.

Nu är det dags för nattfiske i Forra. Snart spöböj igen, jonas

Ons 14.42

Undrar om det inte är dags att ta med sig lax spöt till kanarieöarna och badbyxorna hit. Nu strålar solen igen och vi har ca 25gr i skuggan. Den lilla biälven Forra flommade igår lite oväntat och vi hoppas på att det fått lite fart på fisken från havet. Igår toppades dagen av Meckens fina öring på 2,14 kg, jag tippade den på 2,15 kg och Mecken lovade att stå för middagen om jag hade rätt. Han pustade ut när vi vägde in. På kvällen tappade jag en fin grilse. Och vi hade några kontakter som inte fastnade. Nu ska vi ut i solen och se om vi kan lösa gåtan.

12.25

Äntligen nollan spräckt. Mecken löste knuten med en grymt fin öring. Ca 2 kg. Direkt på morgonpasset. Vi har sett några fina laxar, så . . . Snart spöböj igen. . .Jonas

Tis 06.10

Godmorgon! Nu regnar det och vi tror stenhårt på denna dag. Igår sken solen hela dagen och vatten tempen steg till 18gr. Facit igår blev 8 missade hugg, dragningar, påslag. Samt 2 tappade fiskar där den ena förmodligen var ganska stor, då den tog flugan med sig och försvann. Men idag ska den bara upp.

11.53

Inte mitt år i år verkar det. Drillade en kanonlax i 15 min på mitt lilla enhands och på denna lilla fluga. Mitt i solgasset högg den. Tippar den till 5-6kg och helt nystigen. Faaaan. Men men skam den som ger sig. Snart spöböj igen. . . Jonas

Mån 13 Juli

07.10

Plockepinn! Otroligt egentligen att man vågar låta så mycket värdefulla saker stå helt oskyddat ute på natten. Solen har redan gått upp över bergstopparna och jag väntar på Mikael som varit ute sedan 5 i morse. Igår var det full fart i älven. Både Martin när Per lyckades med en riktig djupdykning i stjördals faktiskt ganska behagliga vatten. En tappad 4 kilos av Martin var det närmaste, tyvärr precis vid landningen. Men snart e det dags.

Sön 12 Juli

11.30

Stjördalsveckan rullar igång, samtidigt som lågtrycken löser av varandra. Både Gaula och Stjördalsälva flommar ordentligt för första gången i år. Och för en gångs skull åker vi, Jag, (Jonas) Emelie, Robin, Julia) efter gps:en. Den valde vägen över oslo, och det var nog tur det. Annars åker vi över Säffle och Arboga. Just nu varnade de om höga vattenflöden och översvämningar så polisen ska stänga av 45:an i båda riktningarna. Ganska skönt att slippa strula med vägbyten mitt i natten.

Otroligt att det redan är så blött, bara för en vecka sedan var det ju så varmt och torrt att älgarna fick fis förbud i skogen. Danskarna som fiskat vår sträcka den gångna veckan gjorde det på ganska lågt vatten. Men de har lyckats mycket bra ändå. 10 fiskar med 4 över magiska 10kg grymt bra. Hoppas det finns några kvar till oss.