Hängde inte riktigt med i svängarna kan jag erkänna. Ena stunden var det så kallt i Gaula så laxen knappt gick genom Gaulfossen trots perfekt vattenföring. Och dagarna efter var det kokande varmt. Älven sjönk och det blev svårt igen.

I Stjördal var det full fart på fisket med mycket bra fångster och jag började se fram emot en vecka med bra förhållanden. Sedan fick man rapport om 21gr i vattnet. Inte bra. Men underligt nog fortsatte dom fånga fisk.

Nu har det vänt lite tillbaka och jag fick ikväll helt färska uppgifter från Gaula där min gode vän Björn Sahlqvist fiskar. Efter att fiskat  i Orkla under enligt källa väldigt svåra förhållanden och trots detta landat 4 fiskar var det dags för Gaula. I morse kom första messet, en riktigt fin blank lax prydde bilden. Vikten framgick tyvärr inte, men lite senare kom nästa bild en kanonfisk på 12,6kg. Så det verkar släppa lite. björn berättar att älven börjat stiga lite och att mer regn är att vänta

På vår sträcka i Stjördal jobbar killarna på. 4 storlaxar denna vecka , och massa regn på väg. Det är inte utan som man börjar längta. I år får jag med mig hela familjen och har för första gången i mitt liv köpt ett familjefiskekort. Misstänker att tjejerna e lite nyfikna ändå, och vi vet ju vad som brukar hända när tjejerna ger sig ut i vattnet. På många platser är de största fiskarna fångade av kvinnor, och om man tar det i beräkning med i vilken procent det är kvinnor kontra män som fiskar så är det ganska otroligt.

Här hemma regnar det förfullt och min gissning är att det förmodligen börjar röra på sig i dagarna. Själv provade jag lyckan i Säveån häromdagen och fick känna den sköna stenhårda stöten i spöt när en lax bara känner efter lite. Han ville inte gå helt ut , men smakade lite i alla fall.

Var ute en sväng i natt efter öring, väldigt dålig aktivitet, men jag hittade 3 fiskar den största runt 3 kg. Tyvärr var de svåra att pricka då det blåste lite för mycket. Ska satsa hårt på en trekilos när jag kommer hem.

Snart spöböj igen………Jonas