Då var denna resa till sin ända. Dagen var ganska lugn generellt på ån tycker jag. Det tappades ett par fiskar och fångades en eller två vad jag vet. Jag lyckades till slut landa en 500 grams gädda 🙂

Kvällen avslutades nere på pool 14 där Mawill höll hov med helgrillat lam och massa andra goa grejor.

”Foto Rockstar Flyfishing ”

Smörhålan, Robin letar blanklax.


Pool 17. Här visar sig också fisk…hugg då!!

Pool 2 massa folk, och det visar sig fisk. Har satt på en sjunklina för en gång skull. Får se om det funkar.


Tysken på andra sidan drog på en fin lax alldeles nyss. Men efter ett par minuter tackade den för sig och simmade vidare.

Morgonsol i pool 4:a. Det har visat sig några fiskar och 8 flugor simmar ihärdigt i poolen. En fisk hittills i dag, enligt rykten fångad i pool 15…
 

Dag 2. 08:00

Sovmorgon i dag också, skönt det är ju semester….

Sammanfattar gårdagen lite. Det gick fisk hela dagen och fångades 5 laxar. Alla utom en fångades på södra sträckan. Årets första lax landades uppe på Vittskövle. På kvällen var det väldigt mycket aktivitet i fyran och tvåan.

Nu kör vi igen!!!

Middag för hårt kämpande laxfiskare! 23:00 men vem bryr sig om tiden. Bastun är på och livet leker. I morgon ska vi fånga lax!!


En lax head and tailar framför Robin och jag hade nyss en fisk som plogade efter flugan flera meter ute på röset i 4:an. Riktigt spännande!!!


5 fiskar fångade i dag hittills !!!! Bästa dagen i år och vi är här 🙂 Nu kommer dom!!!

Nu har vi fiskat 10:an och 11:an och ska ut på en kvällsrunda  på 4:an. En till fisk tagen på 2:an pratas det om och det passerade några fiskar genom 4:an nyss. Spännande!!

Strömmarna! Mörrum är balsam för själen.

Vi fiskade pool 15 innan lunch och såg då fisk nere på pool 16. Vi körde snabbt runt och började leta efter fisken. Precis när jag stod och pratade med en annan fiskare så sopade det i. Faaan!! Inget mothugg resulterade i ett gung och en stor fisk som visade sig i ytan innan den retligt sjönk ner i det mörka vattnet igen… Men vi ger oss inte!!

På lunchen kom Göteborgsminken Johan Hulte’n och vägde in en fin lax från 11:an.

Just nu 3 laxar fångade i dag….men det blir snart fler 🙂

IMG_4098

 

Kl.12.00

Fantastiskt att vara här! Grönt och härligt ån går i fina 27 kubik och håller ca 12 grader. Allt är optimalt. Som sig bör går ryktena om stora laxar som setts långt ner på de nedersta poolerna.

Snart hugger det!!!

IMG_4096 IMG_4092 IMG_4091

 

IMG_4087.JPG
Kl 10.00

Äntligen på plats i Mörrum igen. Visst är det mycket folk, faktiskt slutsålt på kort dessa dagar. Men laxasuset går i dalgången och alla vill ha chansen att komma rätt i laxfiskets vilda lotteri.
Jag, Robin och Marcus ska köra hårt i 2 dagar och vi börjar såklart med en skön sovmorgon och sedvanlig frukost på Ninas. I går fångades det enligt uppgift 4 fiskar och i dag har redan en fångats av en för all framtid lycklig fiskare.

Snart flyger flugan ut över Mörrumsån i vårt första försök för i år att fånga blanklax.

Nu kör vi!!