Har precis startat morgonen med en mycket trevlig stund framför min tv. Igår kom nämligen Tellis nya film ”Chasing a silver lining” ut och efter att ha sett trailern för några veckor sedan var jag förväntansfull.

Det är en riktigt trevlig och mysig film med roliga, humoristiska (Andreas) inslag direkt från vattnet. Stora och små laxar från Mörrum i söder till Orkla i norr. Havsöring och bonito frås västkusten. Jag vet själv hur bökigt det är att alltid ha med kameran och ta sig tid till att filma allt runtomkring fisket och Tellis har lyckats bra med detta. Kul när allt inte är regisserat och det blir äkta sekvenser från vattnet. Tellis har verkligen speglat hur en säsong känns. Resor som lyckas, resor utan ett hugg, lycka, uppgivenhet, gemenskap, ja allt finns i denna film. Rekommenderar den starkt!

Finns på Vimeo on demand, här: Chasing a silver lining

Personligen är jag alltid så fiskesugen på resorna så då blir allt mitt filmande bara när någon får fisk, men i sommar skall jag försöka ändra på det. Har ju en del material nu så kanske det kan bli en längre film så småningom. Typ ”10 år med fiskebloggen” (firar 10 år nästa år)

Blev extremt fiskesugen och längtar till sommaren efter att ha sett Tellis video. Snart får jag och Jonas förhoppningsvis känna på lite fisk när Mörrum öppnar 1 mars. Efter det blir det Mörrum igen 12-13 mars (har fixat 2 extraplatser om någon är sugen), sedan Spey och Dee i slutet av mars, början av april.

Efter att ha gjort klart Gustaf Ulfsparre Stiftelses nya webbsida (gå in och stöd havsöringen) har jag börjat med en ny, modernare fiskebloggensida. Kommer lanseras innan Spey/Deeresan.

Har några platser lediga till Laerdal 23-28 juli och 28 juli – 4 aug. Rotation på 2 sträckor. Så ni som har orkat att läsa detta inlägg ner hit och är sugna på en av världens bästa laxälvar i sommar hör av er till mig på mattias@adrenalin.nu