jonasblog

Nytt PB!

 

Road trip till Mörrum!

Jonas stack till Mörrum igår kväll efter jobbet och skulle fiska natten + idag söndag. Natten gav endast någon dragning. Sov gjorde han i bilen.  Imorse skrev han på min och Jonas  FB sida ”Fishmörrum”

@Ninas i Mörrum, gör-gött kaffe!!
Laddar om efter nattens bravader, missade en fisk 01:30 i natt…efter ett annars väldigt stilla mörkerfiske.

Vaknade till i bilen vid 7 -tiden, och trodde jag drömt att det stod en skäggig gubbe utanför. Men bredvid min bil stod en annan bil, strax efter kom den skäggige gubben också. Glad som en speleman. Det var kanske ingen gubbe men skäggig är han som om det vore slutspel.

Emil Condrup hade satsat på tidigt morgonfiske i fantastiska pool 19, Grindarna. Och äntligen blev det utdelning. Efter en härlig kamp kunde han äntligen landa en fisk. En kanonfin lax på 90 cm fick ta en titt på den skäggige gubben och sedan simma vidare för att göra sitt. Grattis Emil!! Väl värd och otroligt väl kämpat. Du är en grym Laxfiskare tycker jag.

Jag smög något senare ner i just denna pool för att se om min vän Emil lämnat något kvar till mig. Och visst hade han det, en riktig kompis. En bra fisk tog min minifluga i storlek 12, vände runt ett par gånger och tackade sedan för sig.

Nu ska jag hälla i mig kaffe eftersom jag ligger ca 1 liter efter vad jag brukar ha konsumerat vid denna tid. Sedan ska jag försöka hitta en firre som vill sitta kvar lite längre.

Fortsättning följer….

Om ni som läser detta har tid att ta någon dag ledigt för att fiska, så åk hit nu. Mycket fisk och otroligt vackert nu när hösten börjar visa sina färger.
Det bör finnas kort kvar i veckan i alla fall.

Och för en kort stund sedan fick jag ett sms: 88 cm, 9,2 kg! (c/r, vägd i vågnät)

Grattis Jonas till ditt PB och en mycket grym fisk!!  Nytt pb på atlant-havsöring (6 kg) och nytt pers på östersjööring under samma år! /Mattias

jonasblog2

Jonas med sitt nya pb! 9,2 kg och 88 cm

 

emil

Emil Condrups lax

 

jonasblog3

I pool 4 högg den.