10 - kilos går tillbaka

 

12 dagar kvar till jul och fortfarande ingen is eller snö. Förra året hade vi vårt premiärfiske på isen den sista helgen i November i Göteborg, men i år verkar det dröja innan man får sätta ut isspöna i väntan på de stora krokodilerna. Visserligen kanske den här vintern tills nu är mer ”normal” och vi får förbereda oss på riktig kyla fram i Jan/Feb.

Hur som helst så finns det ju öppet vatten att fiska vilket gläder många. Till exempel så fungerar ju landfisket efter riktiga julegrisar fantastiskt bra i år i Vättern, detta såg vi ju bevis på i rapporten från minken Niclas Dansson.

Själv ser jag fram mot en julvecka utan is så jag kan fortsätta på min gäddflugfilm och kanske ge lillminken en chans till revansch. Vid den här tiden brukar det även vara riktigt hett att smyga med flugspöet efter havsöringarna i Nyköpings skärgård. De håller sig otroligt nära land, och nu när vattnet är så högt så går de nästan upp på gräsmattorna. Min näst största havsöring ( 5,7kg) som jag fått på fluga i havet högg faktiskt bakom en sten som normalt ligger ett par meter upp på land. Detta var vid extremt högt vatten och på juldagen, så det kan bli spännande.

Förra helgen drog jag och lillebror Johan iväg med några kompisar på lite bågefiske, självklart så kom de enda minusgraderna i år samt den enda snön denna dag. Kallt som fasiken, och snö som packade under sulorna. Bågarna blev givetvis också lite tröga men vi lyckades tillslut få 7 fiskar på 5 man. Inte så bra kanske men med tanke på vädret helt ok. Det som var speciellt var nog snittvikten 5,1 kg!!

Boobisar mfl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hade laddat med nybundna boobisar, men jag ska villigt erkänna  jag suger på sjunklinefiske efter båge! Inte ett hugg på djupt fiske på hela dagen, men däremot togs alla fiskar denna dag på flytlina. Konstigt trodde de skulle stå och sura på botten, men vid flera tillfällen så såg man dem vaka och ploga i ytan. Jag hade flyt och lyckades knäcka mitt tidigare Pb denna isande vinterdag med en grym hane som plogade flera meter innan han klippte den lilla vita flugan.

7 kilos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så sitt inte hemma och krama pimpelspöna, ut och fiska det finns gott om öppet vatten och fisken är på hugget.

Miniminken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snart spöböj igen…Jonas