Utfiskning av populära matfiskar är inte bara skadligt för ekosystemet, det påverkar självklart också oss sportfiskare. Du kanske inte tänker på det när du står på ICA eller Hemköp, men räkor och mindre kräftdjur är vad laxen livnär sig på, och fisket av blåfenad tonfisk drar med sig den vandrande atlantlaxen i näten. Och som ni kanske vet är det no mercy på fiskebåtarna..
Den norskodlade laxen sprider sjukdomar till vildlaxen och fortsätter det i samma takt är även våra silvriga favoriter utrotade snart.

Gör ett medvetet val nästa gång du handlar fisk och skaldjur, så får vi snart positiva kurvor på tillväxten av exempelvis laxen snart.

Vi fick en kommentar på detta inlägg från Peter Lönnqvist som skriver: ”Stöd Hugh Fearnley-Whittingstalls Fish Fight! Kvoterna för arter är låga och all bifångst måste kastas. Detta innebär att bara i Nordsjön slängs det mer än 30000 ton perfekt, fin matfisk, som torsk, kolja, marulk. VARJE VECKA! Kvotsystemen måste ändras! Inte minst yrkesfiskarna själva är för en förändring. Detta är EU-gemensamma regler så det behövs många röster för att höras. Gå in på Hugh’s Fish Fight.” Har lagt in filmen de har på YT nedan…  / Mattias