Tillbaka från en riktigt skön semester, skidåkning med familjen är en avkopplande och förgyllande tillvaro under en begränsad tid. Vi tog en liten omväg till Nyköping på våran väg hemåt. I vanlig ordning började det att blåsa upp till orkanbyar, så den väntande sjösättningen och möjligheterna att ta sig till mina gamla hemmavatten grusades igen. Men vi bet ihop och bakade deg till pinnbrödet för lite samkväm vid brasan. Vinden ökade hela dagen och alla chanser till flugfiske var som bortblåsta… Istället testade vi gäddorna igen denna gång sopade pappa (jag) banan med Robin (min för övrigt väldigt duktiga sportfiskande son). 5 fina gäddor fick jag och Robin en. Alla var väldigt välgödda och på väg mot lek. På väg hem hittade vi en tussilago??? lite tidigt kanske. Men ett klart vårtecken. Gäddorna var gyllengula och väldigt skarpa i färgerna, en fin fick följa med hem och blev en jättegod pepparrotsgädda dagen efter. En ynnest att få njuta så färsk och fin fisk.

Med det kan vi gå in på veckans aktiviteter. Jag och några kompisar var på föredraget TYST HAV. Rekommenderas starkt. . Det är dystra fakta om våra käraste hobbymedlemmar, men det kan samtidigt vara en väckarklocka för folk som inte riktigt tagit ställning. Vill vi ha möjlighet att ha färsk fisk på våra bord MÅSTE vi se till att enas i denna fråga och sedan får vi utöva påtryckningar högre upp i leden. Så vi kan få en hållbar fiskepolitik som alla parter är nöjda med.

Jag var även ute en kortsväng till några kompisar som försökte sig på ett riktat fiske efter riktigt stor gädda. De hade en huggperiod när jag stannade till en stund med litegott.Revben, potatissallad ,tomater, gott bröd och saltgurka.I denna fantastiska huggperiod lyckades vi fånga 1 abborre,2 mörtar,och 3 braxar. Ganska tunnt tycker man. Men som fiskeidiot hittar man ju något positivt i allt. Mindre än en månad kvar till premiär i Mörrum… Blir nog ett jäkla vårfiske.
Nä nu måste jag sova en stund

Snart spöböj igen…..Jonas