20120924-153015.jpg

Havsöring

Tävlingen är i full gång och tre nya deltagare har fått sina kit på posten. De tre är duktiga specimenfiskare så förväntningarna är stora.

För mig börjar det närma sig slutet. Jag har en dryg vecka på mig att uträtta stordåd med utrustningen. Lite svårt kanske då Albert är med mig under största delen av den tiden.

Jag var dock ute på artjakt i går tillsammans med min gode vän Tony. Jag siktade på Havsöring och sik. Tony gissade att jag skulle få första öringen i 6:e kastet… Så blev det, en silverblank 40 cmtare tog det lilla vickedraget stenhårt. Siken var dock svårare, det närmaste blev en tappad fisk precis innan vi åkte hem. Jag fick några bonus fiskar under dagen, kanske inte helt seriösa med tanke på storleken ca 10cm. Men tog med dem för skoj skull. Smörbult, Rötsimpa, Snultra och en ytterst liten Torsk.

Däremot kommer jag att jaga ett par seriösa arter nu i slutet. Lax!! ska göra ett försök på Mörrums storlaxar. Karp! Ska försöka fånga mitt livs första Karp nu i veckan, blir nog inte lätt. Sedan gör jag nog ett till försök på Siken och kanske Regnbåge. Sen får det vara nog för denna gång.

Jag kan tipsa dem som gillar kustfiske efter havsöring att ta sig ut nu de sist dagarna på säsongen här på västkusten. Det är riktigt gott om öring, så ut och jaga spöböj!!

Snart spöböj igen……Jonas

20120924-153059.jpg

Rötsimpa

 

20120924-153156.jpg

Smörbult

20120924-153229.jpg

Torsk