And The Winner Is…

Ja nu är röstningen slut på den prestation som man tyckte var bäst i The Abumatic Challenge. Genom gruppen på Facebook kunde man lägga en röst på någon av de 10 kandidaterna som utsetts till detta. Och efter 12 dagars röstande stod det klart att årets vinnare av denna så prestigefyllda utmaning blev Jonas Runnberg….jag alltså.
Helt fantastiskt!
Och ännu mer fantastiskt blev det när förstapriset presenterades.

Rasmus Ljungqvist som tillsammans med Benny Andersson startade och har drivit tävlingen skriver så här:

20130103-010323.jpg

Den enda i sitt slag Abumatic 170 Gold Edition

 

”En special framtagen Abumatic 170 Gold Edition….en Guldrulle alltså.

Olle Lindesjö från Abu Garcia förklarar:
– Unik Abumaticrulle endast framtagen för ”Abumatic Challenge”. En 170 rulle med 24-karats guldpläterad kåpa, levereras med elegant träställ som kommer att kompletteras med en graverad mässingsplatta med vinnarens namn. Vill själv rikta ett stort tack till Abu Garcia för priset som kostade många tusenlappar att ta fram, här snackar vi en rulle med samlarvärde!”

Jag inspirerades väldigt av själva tävlingsuppgiften, att lyckas landa fisk på den utrustning som man själv startade med en gång, och som jag snart köper till min lilla son Albert.

20130103-011006.jpg

Albert beundrar Abumaticsetet.

 

Redan från början bestämde jag mig för att satsa på många arter, med en hård satsning på en storlax + 100 cm från Mörrum. Tyckte det passade då jag fiskar ett stenkast eller ska vi säga ”Abumatickast” från Abu-fabriken i Svängsta.
Arterna gick bra, 12 st, och jag lyckades till och med fånga mina första Karpar efter några försök. Inte så stora, men det kommer definitivt bli fler försök på större.
Arterna var: Abborre, Braxen, Mört, Stäm, Gädda, Regnbåge, Rötsimpa, Smörbult, Snultra, Torsk, Havsöring och Karp. Min största vägda fisk blev en Karp på 2,9 kg. Jag fick dock en riktigt stor Braxen på frilina som jag aldrig vägde, tror den var klart över 3 kg.
Laxen hade jag ett par stötar av, och när jag lite senare gick över samma pool med flugspöet, så klippte en av Mörrums tunga damer i.
107 cm och kanske upp mot 14 kg en riktig tjockis.

 

20130103-010838.jpg

En stor braxen på frilina.

 

Jag är otroligt glad över det fantastiskt fina priset, och att jag fick chansen att vara med i tävlingen. Det har helt klart tänt fiskegnistan lite extra.
Tack alla som röstat och alla Abumaticfans.

I år kommer jag troligen inte att deltaga i tävlingen, men eventuellt hjälpa Rasmus att driva och utveckla tävlingen.
Är ni intresserade att vara med så är det bara att få med i gruppen som finns på FB och har samma namn som tävlingen. The Abumatic Challenge.
Sedan håller ni bara lite koll det närmaste så kommer snart tävlingsregler mm inför 2013 att presenteras.

Nu laddar vi för premiären i Tweed den 1/2-2013, och hoppas på att upprepa förra årets succé.

20130103-010441.jpg

Mina två första Karpar.

 

Snart spöböj igen……..Jonas.