Äntligen Karp!!

Äntligen Karp!!

 

Nu var det ett tag sedan jag skrev något om denna utmaning. Men tävlingen fortsätter i full fart och sprider sig bland fiskare över hela Sverige. Jag avslutade mitt tävlingspass den 5/10 och skickade sedan vidare mitt mojospö.

 

Men innan det var helt slut så lyckades jag faktiskt med konststycket att ta en ny ganska svårflörtad art med denna fiskemaskin. Jag hade mäskat med bönor och majs vid ett par tillfällen på en plats där jag visste dom passerade med jämna mellanrum. Jag tappade en och hade några som drog iväg med betet. Innan jag tillslut lyckades kroka och landa inte bara en utan två fiskar på en halvtimma.

 

En svårflörtad rackare, min första Karp.

 

För mig var detta stort, jag har under de senaste åren försökt fånga en Karp på lite olika platser, men inte lyckats. Visst har jag inte legat i stenhårt, men under några dagar varje år har jag sökt dem. Och nu var det alltså klart. Karparna var förvisso inga bjässar ”2,9kg” men på ett Abumaticset så gungade det rejält.

 

Men som sagt nu är själva tävlingen över för min del, och det är endast kvar att se hur det går för de andra tävlande. Någon gång i November förväntas tävlingen vara över för denna gång och en vinnare ska utses genom röstning i gruppen. Då får vi se om det jag lyckats med räcker.

 

Jag lyckades att på ca 7 fisketillfällen och med endast de enklaste” back to basick” medlen fånga totalt 12 arter. Jag fiskade alltså endast med 0,30mm nylonlina, spinn, botten mete, flötmete, vanligt spinn med wobbler och spinnare samt kastfluga. Allt fiske har skett från land på enklaste sätt alltså inga hjälpmedel som båtar eller liknande. Och detta superenkla fiske i kontrast med det tunga laxfiske med en hel arsenal av utrustning som man normalt pysslar med. Har fått mig att tända den där pojkaktiga gnistan som man hade förr, men som gått vilse i djungeln av proffsutrustningar.

 

Att få smyga längs Säveåns grässtränder och ”sight fiska”efter Braxen var en av höjdpunkterna. När den stora Braxen ändrade sitt ätmönster och vickade till mot mitt bete så slog hjärtat lika hårt som när man känner den där första putten på flugan innan en storlax drar i för kung och fosterland. Albert min lilla son på styvt ett år, var med då och även vid de flesta andra fångsterna eftersom jag är pappaledig. Han tittade väldigt nyfiket och gjorde några av sina små läten när den relativt stora fisken kom in mot land med sin breda guldsida. Vi krokade av den och lät den gå tillbaka till sitt utan att ens ha en tanke på att väga den. En snabb bild under drillningen räckte till tävlingen, och såhär efteråt så tror jag faktiskt att det var min tyngsta fisk på Abumatic spöet.

 

Sight fishing efter Braxen gav resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De arter som jag lyckades fånga blev tillslut:

Abborre, Gädda, Mört, Stäm, Havsöring. Regnbåge, Rötsimpa, Torsk, Snultra, Smörbult, Braxen och Karp.

Totalt gissar jag på att det blev 40-50 fiskar landade.

 

Nu väntar vi med spänning på att se hur det går för de andra lyckligt lottade som får äran att spendera 3 veckor med denna fantastiska fiskemaskin.

Snart spöböj igen…..Jonas