IMG_2615

Tellis med 108 cm blanklax!

Vår fiskekompis, kastinstruktör, spöbyggare, flugbindare Tellis fick precis en 108 cm, +14 kilos lax i Mörrum! Hans första blanklax i Mörrum! Lite roligt då jag innan fisken sms:ade Tellis att det var dunderläge i Mörrum, fick tillbaka ett svar lite senare att: Jo tack! Fick precis en på ca 14!!!!!!

Första återutsatta blanklaxen i Mörrum i år! Kan tänka mig att det knappt släppts tillbaka någon blanklax i April någonsin. Kan inte vara många i alla fall! Underbart! Kung e du!

Text från hans blogg:
Ett kast till i samma längd och vinkel smäller det till och ytan buktar sig, bom – FAN! Nu kom skakningarna och kast nummer tre blir för kort…. Sansade mig och gjorde ett tredje kast på exakt samma plats och när flugan kom ner i samma vinkel så verkligen DRAR linan iväg och fisken är krokad! Därefter följer en hård och intensiv fight som stundtals blir dramatiskt. Jag hade dock bestämt mig redan innan fisken bet att jag skulle släppa tillbaka den så jag fightades stenhårt. Efter ca 10 min fick jag på mitt nya TSD Mid River Spey 13´#9-10 landat min största mörrumslax och min livs första aprillax och ”svensk springer”! En fantastisk grov hona på 108 cm och uppskattad vikt på runt 14,5-15 kg! Några snabba bilder och sedan fick denna skönhet simma tillbaka. Just nu räcker inte ordet ”euforisk”…. jag befinner mig över det just nu…

Text från: tellis-flugfiske.se

Grattis Tellis! /Mattias och Jonas

IMG_2620

C/R blanklax!

 

tsd

TSD T-Spey 15’1 #11 + MKB Elron Spey #11/12 – Tellis eget märke. (Han körde inte med detta spö idag, utan en 13 fotare)