Mattias upplever sin bästa regnbågsfight någonsin… Den hoppade och gjorde 30-40 m rusningar uppströms och nedströms….

Så var det dags igen för en härlig dag i Strömhult med fiske efter grova bågar i goda vänners lag.

Jag, Mattias och min son Robin som kom direkt från Landvetter efter en veckas sol i Egypten möttes upp i Feskekörka. Vi packade bilen full med läckra skaldjur, tillhörande drycker och just det, lite fiskeprylar. För det är nog just så, visst åker vi till ett ganska exklusivt fiske. Men det är nog avkopplingen och samkvämet som är det viktiga.

Vi kom fram denna gång utan några missöden med harar och liknande längs vägen trots datumet: fre 13/11-09, var vi givetvis sist på plats. Vi möttes med ett varmt välkomnande av hövdingen Bengt, sammankallande och äldst i gänget. Alla hälsade och det var härligt att träffas igen, några nya ansikten i gruppen men de flesta bekanta från förra året. Stämningen var redan på topp och vi slungades snabbt in i diskussionerna . Sverker frågade om lilleman inte kunde följa med detta år, då pekade jag på mannen bredvid mig. Herregud! utbrast Sverker, han är ju dubbelt så stor!! Ja, Robin har ju växt en del sen förra året. Alla var så uppe i att bara sitta och snacka så vi glömde nästan att vi skulle äta.

Mästaren Bengt in action.. Henkes bror som fyllde år, fick en present av Henke. En levande hummer och uppgiften att tillreda den själv. Som rutinerad restaurangmänniska fixade han det galant.

Middagen blev givetvis en succé med havskräftor, räkor, krabba, blåmusslor olika laxar och en massa mer. Vi åt och drack gott långt in på småtimmarna. Sedan var det dags att knoppa för att orka med morgondagen.

Upp tidigt innan ljuset, Bengt var först uppe och laddad för dagen. Mattias var ovanligt lugn med tanke på att han skulle försvara sin titel från förra året. Vid frukosten dyker alla upp, och det riggas spön äts frukost och kollas på flugor i en salig blandning. 07:00 är alla ute och det börjar tjoas direkt bland de som gett sig iväg ner till ån. Jag fiskar i sjön och missar 2 fiskar. Efter ett tag går jag ner till ån. Robin har fångat 2 st regnbågar redan och Henke 3. Någon  har fått 1 och det verkar ha nappat bra redan. Jag försöker hitta någon sorts sätt att fiska på men det verkar som jag inte är helt i form, det känns helt enkelt inte hett. Har ju lite feber och så  efter att blivit vaccinerad, kanske är det som spökar. Alla fiskar ganska djupt och jag går nog lite för lätt. Jag letar upp en tyngre fluga och får kontakt direkt, tyvärr kliver den av efter en stund. Mattias har samma problem, jag kan inte riktigt tända till bara säger han. Och så tappar han också några fiskar på raken. Ja ja så kan det vara med fiske.

Robin jagar toprodtiteln

Henke och hans bror fortsätter att vara heta med Robin hack i häl. Robin är heltänd och har längtat efter denna dag sedan förra året.  Vid lunch har Henke flest fiskar med hela 8 krokade, brorsan ligger på 6 st och Robin med. Stefan har 3, Bengt, Magnus och Magnus 2 st. Jag lyckas till slut få kvar en fisk efter att tappat 5 st och den räcker med sina 4,05 kg till den hittills största. Mattias är fortfarande utan efter att ha tappat 6 st och satsar mer på att filma och fota. Sverker har en och det fattas fisk för de andra.

Toprod Henke drillar en av 10 bågar….

Lunchen avklaras snabbt med ett möte med ägaren Robert. Vi diskuterar om att lägga flugfiskekurser här med fiskeresor.nu. Och det verkar inte helt omöjligt.

Förra året var eftermiddagen den absolut bästa och vi förväntar oss en huggsexa direkt efter lunch. Den uteblir helt och vädret ändrar sig lite. Från att varit en helt underbar gråmulen höstdag med 9 gr värme, börjar det blåsa lite, duggregna och kyla av. Det är förmodligen detta som trycker ner fisken. De sista timmarna blir svårfiskade och det krokas nog “bara” ett tiotal fiskar. Mattias spräcker nollan och det gör att alla till slut fick fisk. Bara någon timma efter lunch krokar Bengt en stor fisk i sjön. Han drillar fisken länge och vi inser att det förmodligen är dagens största som har tagit den stora marabouflugan. Slutligen lägger sig den stora Regnbågshanen på sida och låter sig landas. Mäktiga 6,1 kg räcker till dagens största och Bengt bevisar ännu en gång att gammal är äldst.

Bengt med vinnarfisken, 6,1 kg

Totalt krokas 43 bågar med en snittvikt på hela 3,5 kg. Toprod blir Henke med hela 10 krokade fiskar. Och Bengt tar som sagt över vinnartröjan från Mattias.

Tack alla för en underbar dag vid Strömhults vatten.

Jonas, Mattias och Robin