kl.19.30

Mika, Johan, Jonas, Pontus, Alex och jag (Mattias)

Kvällen blev också den lugn, förutom Mika som hade på något i Sea pool, han såg inte vad det var utan kände bara några dragningar… Kanske var en storlax, vem vet?

Sista Kastet
Tack alla som var med denna vackra, trevliga men laxlösa dag. Underbart att bara vara vid Em med fiskekompisarna, har aldrig varit så avslappnad vid fiske som de här 3 dagarna. Att bara kunna ta en tupplur när man vill eller kunna kasta när och var man vill, eller att äta suverän mat är helt fantastiskt.

Mitt sista kast var också det helt underbart; tänkte att nästa kast jag gör är i Gaula, på Evjen, på premiären den 1:a juni kl 00.00.01.

Hörs då…. Mattias och Jonas

kl.15.58

Har varit nere i Seapool och halkat runt på norra sidan. Fick ett jättehugg och upp kom en riktigt grov id. De flesta har tagit det lugnt efter lunchen och väntar in kvällen. Lunchen avnjöts tillsammans med lunchgästerna Amanda och Pelle Klippinge, Göran Ulfsparre och Kent. Pelle berättade om sin nya bok som kommer ut i Augusti, fick läsa ett utdrag ur den och jag tror det kommer bli en riktigt bra bok med många fina bilder och intressant och spännande text som vanligt. skriver mer om den senare.

Nu Barret pool efter tips från Pelle…

20110523-035723.jpg

20110523-110746.jpg 10 m ovanför stenen visade sig fisken

23 maj
kl.10.59

Morgonen har varit het. Johan har sett 2 monster i Seapool, alex en i Homepool och jag en i Fence. Fiskade direkt på den men utan reaktion. Nu sitter jag och funderar på vilken fluga jag skall presentera för den… Har gått 1 vända med Tilda och en med ullsock. Får nog bli någon vingefluga. Stress kanske?

kl.23.55

Lottning har skett av fiskeplatser: Jonas och Johan ”vann” med Seapool, Pontus fick Homepool, Alex fick Islandpool, Old Mans place och Pikepool, Mika – Barret och Lawson, Jag fick Stonepool. 07.00 börjar jag……. Gonatt!

kl. 19.13

Nu anlände grabbarna efter ett besök hos familjen Klippinge. Alex har varit här sen 15-tiden och de kom ner till mig som stod och fiskade i Seapool. Nu drar vi hem och fixar käket: grillning med Jonas underbara bearnaisesås!

Alex, Johan, Mika, Jonas och Pontus Bild: Mattias

kl.14.18

Har precis käkat hamburgare som sm-mästarn i grillning Lasse hade gjort. Nu har det börjat blåsa och det är ett väderomslag på gång. Tror det gynnar oss inför ikväll och imorgon. Vi får se….

Landin fixar lunchen

kl. 12.45

Lars-Peter tappade precis något stort efter 2-3 sekunder långt ut i seapool så nu kanske laxarna är på gång!

Lör 22 Maj

kl. 11.30

Har fiskat hela morgonen i underbart väder men ingenting ännu. Vaknade upp i min bil eftersom vm i snarkning pågick i garaget. Vi bodde i garaget eftersom ett 2 x 50-årskalas pågick i herrgården och alla sovplatser var prioriterade till dem. Musiken dunkade hela natten samtidig som männen vrålade och kvinnorna skrattade högljutt. Jag låg och undrade ett tag vad det var som pågick därinne, med alkohol i blodet blir vissa människor som neandertalare. Fast neandertalarna verkade ha roligt och det är ju huvudsaken.

Vår kväll var perfekt med skaldjursfrosseri, champagneprovning och en och annan öl…

I eftermiddag kommer gästerna till ”fiskebloggen invitational”; vår årliga laxfiskedag här på Em. Det är förutom Jonas och mig: Mika M, salmoniserad-lorden, Johan Malm och Alex Viklund – storlaxfiskarn. Hoppas Alex flyt med storlaxar håller i sig här också. Han fick ju årets majlax i Mörrum + en 20 kilos i Stryn – samma år, hans första tvåhandsfiskeår! Han tappade en + 15 lax efter 20-25 min i Mörrum för 2 veckor sen så flytet kanske är borta…

Det blir grillning, öl och ljug ikväll.

Nu skall jag testa Seapool….

Gänget lyssnar på Anders

Anders Elfström hade hand om champagneprovningen

Feskekörkan levererar!

kl. 20.51

Alla har slutat att fiska, kvällen gav inget heller. Hela dagen har det varit väldigt stilla, ingen har varken sett eller känt något förutom 1 regnbåge i Sea pool, 2 idar och 1 abborre. Hoppas dagens västliga vindar har fört ut mycket lockvatten så laxarna snabbt hittar hit inatt/imorgon. Det har aldrig hänt innan att jag inte sett något på en hel dag här. Imorgon blir det annorlunda… Nu Skaldjurskväll med champagneprovning hemma hos Kent.

Andreas med en regnbåge från Seapool

kl. 15.50

Var uppe på Mill men det hände inget, hittills har ingen sett eller känt något. Fina förhållanden men troligtvis ganska fisktomt. Men man vet aldrig… Nu neråt mot Stonepool igen.

Lör 21 Maj

kl. 12.59

Lunch vid garaget, där vi också bor...

Återigen tillbaka på vackra Em, solen skiner som vanligt, 18 grader i luften, 15,2 grader i vattnet och 16 kubik i ån. Andreas Elfström har bjudit in till 2 dagars fiske i år igen. Två har fallit bort men ersatts av Bengt och Stefan Kläppe. De andra spöna fiskas av Andreas, Jag (Mattias), Lasse Landin, Lars-Peter Gustavsson och Ulf Bäckdal.

Jag kom igång vid 11-tiden efter att ha tagit det lugnt på morgonen hemma hos Andreas. De andra har fiskat sen morgonen men hittills har det varit lugnt. Nu stundar lunch lagad av Lars-Peter och senare ikväll skaldjursbuffé från Feskekörka inkl hummer, kräftor, räkor, musslor och en massa öl. Anders Elfström ansluter också och kör champagneprovning. Kan bli en snurrig kväll….. Men först storlaxjakt!

20110523-111156.jpg