Nu borde man väl se fram emot julafton, nyår, långhelger och god mat i goda vänners lag.  Det är ju en härlig tid vi har nu. Förväntans tider är här och man kan liksom känna vibrationerna av den när man möter barn och vuxna på deras framfart mot detta gemensamma mål. Men jag och många med mig kan inte låta bli att längta lite efter varmare vatten och ljusare dagar. Och misströsta inte, räddningen är nära. Redan om ca 14 dagar får vi äntligen  lov att svinga våra käraste ägodelar vid heta vatten igen. Hela ostkusten och en bra bit av sydkusten blir lovlig och klarar man av kylan, vinden och de ibland mer än meterhöga vågorna så finns chansen att få havets silver i belöning. Tjocka och trinda kryssar dom längs kusterna nu på sin jakt efter föda. Även vissa åar släpper till och låter oss fanatiker göra årets första frusna försök. Själv ska jag ta en tur till föräldrarna i Nyköping. Där har jag några guldkorn som jag ska försöka plocka av mellan dagarna,(silverkorn) kanske stämmer bättre. Förra året fick jag 4 fina små blänkare på fluga under en timme. Min systerson Sixten och systerdotter Alice hade fullt sjå att landa dessa bestar. Fiskarna ville dom givetvis ta med hem, men dom fick lära sig tidigt om cath and release (3 resp 5 år). I år hoppas jag att öringarna växt till sig. så kanske vi kan lära oss hur man tar reda på sin fångst oxå.

Snart spöböj igen……Jonas

God jul önskar: Jonas, Mattias och Tony

ps. följ med till River Dee, nu är det bara 2 platser kvar! Läs HÄR