Havsfiske för sjösjuka.

Var ute idag med Amanda för att passa på att åka lite långfärdsskridskor innan snön börjar falla. Destinationen var Kungsbackafjorden och vi parkerade i Gottskär. Direkt fick vi se massa människor som var ute och åkte på en perfekt is. Efter att ha snörat på oss grillorna bar det av på årets premiärtur.

En bit ut såg vi några pimpelfiskare med böjda spön. Vi åkte dit direkt och fick se dem dra sill efter sill en stund, sen var det dött. Då började vitlingen och sandskäddan nappa. Vi pratade med dem som sa att just sillen kan hugga oavbrutet i upp till en timma sen kan det vara dött hela dagen. Idag var det som vanligt: Lite ströfiskar här och där men ingen period med huggtorka. Jag tyckte det såg jätteroligt ut och kommer testa det snart.

Isen i fjorden var ca 25 cm så kommer det ingen storm lär den ligga ett tag. Vi åkte längst ut i kustbandet där det var otroligt fint. Men det gäller att vara mycket försiktig och ha med sig rätt utrustning. För några dagar sen överraskades friluftarna av en tät dimma med en halvmeters sikt, och då gäller det att veta vilket håll man skall, glöm alltså inte kompassen hemma. Isdubbar, livlina, ispik, mobiltelefon och ett ombyte är också ett måste att ha med.

Nästa helg blir det troligtvis sillfiske på fjorden!

/ Mattias