Säveåns Flugfiskesällskap har förmånen att få fiska en dag på Jonsereds vattnet enbart för klubb medlemmar varje år. Uppslutningen i år var okej men den kunde varit lite bättre?

Som vanligt jobbade jag på en Lördag, men kollegan Rosander var snäll att byta av mig så att jag hann upp till grillningen vid Kåhögs Vindskydd till klockan 13.00. Kvällen innan bjöd på ett rejält oväder och en höjning av vattnet till 35 kubik som sänktes till fina 18 kubik.

Vädret skiftade under natten till klar blå himmel och kraftiga vindbyar stormade in från nordväst. Fiskläge? Nja kanske för den fina höjningen men annars kändes det inte så bra… Spöt packades i varje fall ner och familjen följde med upp för att få en promenad och en grillad korv.sfs.gif

På morgonen hade en havsöring landats och senare under dagen fångades ytterligare en av undertecknad dock strax under måttet. Sedan på eftermiddagen hade Arne och Stefan lax lyckan med sig och landade varsin grilse. Vi fick en höjning av vattnet till 22 kubik och detta bidrog till lite aktivitet under dagen.

Hittills har fångst resultatet i Säveån varit bra och det är glädjande att fler laxhonor får simma vidare till sina lekbestyr senare i höst. För min egen del så har fisket på hemmaplan varit magert i år, men känslan att fiska i Säveåns pooler är något speciellt.

Passa på innan det är för sent!

Micke Seeberg