Daniel Christensen med laxen, som är 124 cm lång og väger 21,1 kg. Privatfoto

Bifogar en artikel från tidningen Jyllandsposten:

“En lystfisker har halet en rekordstor laks op af Gudenåen mellem Langå og Randers. 21,1 kg. fordelt på 124 sølvblanke cm. Så meget laks havde bidt sig fast for enden af lystfiskeren, Daniel Christensens fiskesnøre, da han i halede den op af Gudenåens ferske vand mellem Langå og Randers. Det er rekordstort, og Ikke blot i Danmark. De øvrige europæiske laksenationer, Sverige og Norge, har nemlig ikke meldt om så store fangster af det laksefarvede guld i år.

“Det er rekordstort. Laksesæsonen er lige gået ind, og vi har ikke hørt om fangster i den størrelse fra nogen andre steder,” siger Lars Kielsgaard, formand i Langaa Sportsfiskerforening, der fortæller, at der for kort tid siden blev fanget en laks på ca 20 kg. i Storåen ved Holstebro.

“Danmark er ved at blive et laksemekka, Turister rejser langt og betaler mange penge for at fiske laks i Danmark.” siger Lars Kielsgaard. Men det er ikke kun turisterne, der betaler for laksen. Den voksende laksebestand i Gudenåen er baseret på, at der hvert år sættes 100.000 små lakseunger ud i åen. Det har man gjort siden 1988, da Randers Kommune besluttede at genintroducere laksen i Gudenåen, og det er stadig Randers Kommune, der finansierer projektet.

For tiden verserer også en diskussion om el-værket i Tange, der bryder Gudenåen og dermed blokerer, så laksen ikke kan komme op til de steder, hvor de skal gyde.”

Väl mött i Danmark kära kollegor!! Har bokat Stenaline!

/Mattias