Lör 4 sept

Då är vi tillbaka igen, denna gång med ett nytt, glatt gäng. De flesta är nybörjare på fluga men erfarna spinnfiskare. Återigen har vi hyrt den fina sträckan vid Svängsta och vi har boende både i hotellet och vid en stuga precis vid vår fiskesträcka. Morgonen började med träningskastning och att försöka få ut klumpen i vattnet så att flugan fiskade. Mycket fisk i vattnet gjorde många frustrerade eftersom de verkade rata deras flugor.

Efter lunch drog det i ordentligt i Anders fluga och en lax på 6,1 kg fångades! Anders första lax var ett faktum.

Kvällen blev lugn och efter att vi satt vid lägerelden i beckmörker drog vi hem till sängarna för att satsa på morgonfisket.

Anders med lax på 6,1 kg

Sön 5 sept

06.30

Morgonfisket började underbart! Joel fick en kanonöring! Kastet senare drar det i en till som lossnar. Väldigt mycket fisk i rörelse hela tiden efter en mycket kall natt. Nu är vi tillbaka på hotellet och käkar frukost. Snart är vi tillbaka.

Vattentempen denna morgon var 14,3 grader och vattnet går med 16 kubik.

Vi har förresten 2 platser kvar 7-8 sept med boende vid fiskesträckan och självhushållning. 3000:- Ring 0707-92 82 22 eller 0706-71 22 86

Joel med sin fina havsöring

12.44

Jonas gjorde 10 kast på sin guidning och lyckades kroka en Grilse på 60 cm och en havsöring på 81 cm och 7,2 kg! …  Båda på hans flickväns flugdesign MLI.

iphonebilder

15.30

Jonas IGEN! På flugan MLI IGEN! 72 cm 4,5 cm Hans tredje fisk idag…

18.53

När vi kom tillbaka från middagen går Joel i först och fiskar inte mer än 10 min när vi hör honom skrika FISK! Vi skyndade dit och filmade, fotade och håvade! Han har blivit en grym flugfiskare redan, Igår hade han problem att få ut linan men nu funkar det galant. 2 så fina fiskar på samma dag är grymt jobbat! Grattis än en gång Joel!

Joel, Jonas och fisken…

22.45

Ikväll var gänget hemma tidigt. Vid 20-tiden tändes brasan och korvarna med tillhörande öl kom fram. Grabbarna som inte kände varandra innan har fått jättebra kontakt med varandra och alla har jättetrevligt. 21.00 var bastun klar och bastuklubben var ett faktum.

Fisket på kvällen var lugnt förutom Joels fina fisk, öringarna visade sig i vanlig takt men ville inte ta ordentligt.

Imorgon skall de flesta upp 04.30 och börja innan frukost…. återkommer efter det..

Gonatt!

Gänget

Måndag  6 sept

kl. 21.30

Morgonen var som vanligt bra,  Joel fick en öring till, lite beskedligare denna gång;  2-2,5 kg. Han har blivit en grym flugfiskare dessa 3 dagar, han har kämpat på och legat i som en iller, bra jobbat!

Olof som också har kämpat hårt alla dagarna fick på en Lax/Öring som tyvärr släppte efter  5-10 sek. Tråkigt, men så är det ju med fiske. Nästa gång sitter den.

Efter frukost blev det inte så mycket fiske. Utcheckning, bilverkstadbesök, sömn m.m. Gästerna hade långt att åka så de valde att åka hem när solen stod som högst.  Joel som hade längst att köra skulle ända till Sundsvall.

Nu sitter jag med nästa gäng och dricker lite öl. De skall bo vid älven och fiska 2 dagar. Vi visade dem sträckan förut och de verkade mycket förväntansfulla. Vi såg några öringar visa sig på den nedre delen så fisk finns här, det gäller bara att överlista dem….

Imorgon blir det morgonfiske för mig (Mattias) , sen till Em för lite eget fiske i 2 dagar. Skall bli underbart!

Jag och Jonas vill passa på att tacka alla gäster för supertrevliga och roliga 3 dagar. Vi ses nästa år!

Snart hugger det… Igen /  Mattias och Jonas..

Foton: Mattias Helde (alla utom Jonas fiskar)