01:45 på radion försöker dom lotta ut en platta med Roffe Wickström. Jag fattar ingenting, som min gode vän Hadi skulle uttryckt det” dom simmar i min hjärna”. Dom i detta fall är ett helt stim med blanklax. Jag sitter i bilen på väg mot ostkusten och Emåns svårflörtade få laxar. Men några av oss gillar när det är svårt. Därför kan man bara inte avstå en sådan här utmaning. Om 4 tim börjar slaget. Ju svårare desto bättre. Förhoppningsvis snart spöböj igen. . . Jonas.

06.20 Satan! Första repan och en riktig banan. 80 meters rusningar och höga hopp.  11,1 kg. Min första Emå lax. Tjoho. Jävlar vad lycklig jag är.

07.30. Det finns nog ingen som e så lycklig som en fiskare med fiskelycka. Dags för frukost. En dragning till.

10.05 Ja, årets första lax kanske inte var helt sant. Igår fångades nämligen en på ca 1 m i den för i år utsatta smoltfällan. He He.


10.58
Bunden vid älven, nu ska den få simma…

18.43 Dagen har fortlöpt helt utan händelser. Inga känningar eller fiskar som visar sig. Någon mer borde ju finnas här. Skickar en annan bild medan jag väntar på nästa.

19.39 Det gungar mystiskt i Pikepool.. Är det kanske en mal?

22.58 Så där ja.. Bilen packad o klar. Jag såg två fiskar till, men ingen känning. Hade en straffspark vid eken.. en riktig bjässe. Jag träffade 2 killar som ska fiska i 3 dagar, det ser bra ut för dem.. Får nog stanna o sova lite snart, jag är skittrött.. Snart spöböj igen… Jonas