Tis kl. 21.15

Eftersom jag har sommarlov nu och inte hade något annat för mig ringde jag Kent häromdagen och kollade korttillgången i Em. Inga problem sade han och jag bestämde mig för att dra ner efter ett bilköp jag gjorde på förmiddagen idag.

Vägen hit var seg eftersom man var själv men tack vare spotify och 3:s internet  kunde man i alla fall få vilken musik man ville.

När jag kom fram ringde jag Kent som inte hade telefonen på. Men när jag tittade ner mot seapool kommer han bärandes på något blankt!

Han har fått lax tänkte jag! Sist det togs en lax här var Lars-Peters 20,4 kgs, den jag filmade för 3 veckor sen… Nu är det läge alltså.. (som så många gånger förr)

Kent kom och var överlycklig.. 12,88 kg, tagen i Seapool. Han hade haft lite plogar efter innan och det har visat sig massvis med lax. Gissa om jag har LAXFROSSA!

Jag hoppas på en tidig start imorgon, 04.00 är målet.. Vi får se om man orkar upp. ses imorgon… /Mattias

11,92 och 102 cm, Sea pool.

08.39

Min “baltic salmon-oskuld” tagen!

kl 03.57 ringde klockan och jag hade fått sova hela 2 timmar. Tänkte att de andra var före mig men när jag kom ut var deras vadarskor kvar på trappan. Gött, Emån för sig själv….. Gick ner till Sea pool och satte på en brun/orange 5 cm fluga, ungefär sådan som Kent fick på 8 h tidigare…

Det visade sig massvis med fisk, flera bumlingar säkert över 15 kg. En fisk gick upp lite mer irriterat på samma plats men den ville inte ta. Jag gick 2 vändor och sen kom en motfiskare som började fiska… Satte mig på en sten och började fundera nytt flugval… En variant på Tilda kom jag fram till, tilda i sin tur är en variant på ullsock fast med orange huvud.. Gick ner till den irriterade fisken och hann bara göra ett kast och den högg ursinnigt på lilla Tilda Det plaskade så mycket att man kan tro att någon slängde en moped från 10 m i vattnet… Mothugget kom kanske lite sent eftersom jag (som vanligt) inte var beredd. Fisken ville tillbaka ut i Östersjön och drog ut förutom fluglinan hela sawada skjutlinan som är 50 m minst.. Jag pumpade in fisken och den gjorde ytterligare en långrusning, denna gång ca 20 m till. Fajten tog säkert 25 min och en kille som heter Jocke Gustavsson kom lägligt nog  10 s efter hugget och filmade en stor del av drillningen. Landningen blev som vanligt därnere komplicerad men efter andra försöket var den på land.

Jag och Hebbe

När jag bar upp fisken från Sea pool pratade jag med en tysk kille som heter Herbert som hade haft en plog och en dragning i flugan. Kort därefter kom han överlycklig med en 5,8 kgs blank till invägning. Min vägde 11,92 kg och nytt personligt rekord (vägt rekord)

Nu skall jag sova lite, och fiska hårt på em/kväll

12.07

Har sovit 3 h och nypit mig lite för att förverkliga mig  om allt är en dröm eller inte… Så ser jag bilden i kameran och inser att det är verklighet, att jag för 6 h sen stod och drillade en 11,92 kgs lax i Sea pool. Nu jobba en timme, sen börja fisket i Stone pool och gå neråt….  Moa och Andreas Elfström   kommer lite senare för lite grillning tillsammans med Kent, Anders Elfström och jättelaxfiskarn Lars-Peter…

16.26

Har inte fiskat så mycket, här har varit klarblå himmel och 20 grader. Ingen har sett något mer så fiskarna verkar inte jätteaktiva mitt på dagen. Var och handlade i Mönsterås så nu är energiförrådet laddat med ostar, skinka, kex, korvar och en flaska skumpa… Måste fira senare.  Ser moln komma in från norr, kan troligtvis bli bra ikväll. Jag tror det tas en till om några timmar. Vi får se, snart börjar kvällspasset….

22.40

Kom hem precis efter ett hårt pass med början i Homepool, sen fiskade jag av resten av poolerna nedanför gångbron. Såg enstaka fiskar, de flesta i Homepool, såg 2 i Sea pool och en jättelax som jagade bort andra laxar i Pier pool. Anders tappade en fin fisk i Home pool. Han hade på den i ca 15 s och den gjorde ett högt luftsprång innan den slet sig. Nu ligger jag i sängen ganska slutkörd efter en mycket bra dag. Skall försöka sova och gå upp 04.00 i morgon bitti. Idag var det ju då det var mest aktivitet så vi får hoppas på samma imorgon.

Gonatt

Tor 06.56

Gick upp 03.45 imorse. Trodde givetvis att jag skulle vara först i Sea pool, men icke.  En kille som heter Niklas stod vid abborrstenen och kastade. Han berättade att han tappade en storlax i Sea pool för en vecka sedan som han hade på i 20 min….Fan va trist att tappa en drömfisk efter så länge…

Vi varken såg eller kände något därnere. Jag gick endast en repa innan jag gick uppåt till Home pool. Inget där heller… Såg ingenting på hela morgonen så jag bestämde mig för att gå tillbaka till huset och sova lite. Kanske behöver mina krafter senare på dagen när steget kommer, då gäller det att vara beredd! Vädret ser ut att bli mulet så det verkar bra, bara det kommer lite fisk…

Hörs sen..

Trevlig läsning för fiskebloggen och fiskeresor.nu, endast 6 laxar tagna i Em hittills varav 3 av fiskeresor.nu´s ägare…(måste göra lite reklam, haha)

12.40

Oj, vaknade precis av att regnet piskade mot rutan… Nu lunch sen ut i ruskvädret.. mysigt!

Tilda, dräparen med Seapool i bakgrunden

14.33

Helt dött i poolerna bortsett från en head-and-tail i Seapool, men det var en “liten” fisk, ca 4-5 kg, Tog mig en liten kaffe och chokladpaus, snart ut igen..

18.34

Inget ännu, såg en fisk på nacken i Home pool, den visade sig säkert 5 ggr, fiskade på den 1 timme men inte en reaktion… Såg 2 fiskar på perfekt kastlängds avstånd i Sea pool men de ville inte heller hugga. Nu är det dinnertime, kyckling och potatissallad (idag igen) sen ut igen….

23.30

Inget mer hände denna lugna kväll. Nötte på några laxar i Sea pool men till ingen nytta.. Hursomhelst så har denna lilla tripp varit mycket succéartad för mig . Min första ostkustlax, och personligt rekord; 11,92 kg. Det kan bara sammanfattas på ett sätt: EMÅN – här hugger det.