27 aug Kl. 10.00Då var man här igen - Emån! Kom hit i fredags eftermiddag, och för första gången var jag bland de första att ansluta. Jag och Amanda åkte ner en dag tidigare och övernattade hos hennes föräldrar. Skönt att för en gång skull slippa stressa ner i bilen för att hinna lagom till kräftskivans första snaps.. Gårdagens skiva blev ganska lugn, i alla fall för mig. Efter att ha sett väderprognosen där de sa att vi skulle få strålande sol och värme, bestämde jag mig för att satsa på morgon- och kvällsfisket. Således blev förtäringen av alkohol sparsam. Smög upp på rummet vid 1-tiden.....Inträdesbiljetten denna gång var variant på Em silver som vi sen lottade ut där man fick gissa bindmannen.

Jag och Tony serverar. Foto: Pontus Gunlycke salmoniserad.se

I morse startade jag i Stone pool där jag såg 2 öringar men givetvis några meter uppströms min fiskeposition. Tony anslöt efter en halvtimma och gick upp till broarna ovanför mig där han hade kanonläge på en stor öring som visade sig 2 ggr. Olof som var vid garagenacken hade haft flera fiskar som visade sig på bitplatserna, men utan reaktion på flugorna.

Nu har jag gått ner till favoritpoolen Sea pool och står och spanar ut över ett blåsigt hav. Solen steker och solglasögonen är på!

Vattnet är ca 17-18 grader och det går 14 kubik i ån. Snart är det dags för drillning!

/ Mattias

Idmästaren med en av sina c/r troféer

13.23
Lugnt överallt, har sett en stor fisk utanför abborrstenen men den var tydligen inte huggvillig. Kanske den hade bråttom upp i systemet?
Tittar just nu på Christer som tar sin 3:e id i Sea pool. ”Idmästaren”, som alltid får mest id här på Em. Snart är det grillning i trädgården; parmesanfyllda lammkorvar är en av delikatesserna som Tony med assistenter skall bjuda på. Kör på här nere i Sea pool tills dess.

I skrivande stund tog han sin fjärde id, Idmästaren!
/M

19.30

Hade precis hugg i Barret pool!
4 ryck i flugan sen ingenting… Nu Lawson…

17.27

Har precis avslutat lunch/middag. I år blev vi ett jättegäng; Förutom vi 12 fiskare kom Andreas Elfström, Pelle, Pia, Amanda och Joel Klippinge, Jonas, Camilla och Viggo Hedlund! Det var Jonas och Camilla som drog igång Krefta Fly för 5 år sedan, men i år kunde de tyvärr inte deltaga. Vi blev alla mycket glatt överraskade att de kom på lunchen och hoppas verkligen de kommer nästa år. Krefta Fly är inte detsamma utan dem här!

Angående fisket har det varit lugnt fram till lunch, enstaka fiskar har synts till men ingen har huggit. Jag tror och hoppas på bättre fiske i kväll, efter detta starka solsken som har varit under dagen. Nu är det över 23, mycket fuktiga, grader i luften och säkert 18 grader i vattnet. Tror jag vilar en stund, sedan är det hårt fiske som gäller!

Christer vilar sig under jätteeken vid Home pool

Gänget vid lunchen!

"Kindergarten Krefta fly"

22.54

Resten av kvällen var lugn för mig, men Alex Viklund drog sina 2 första malar i Lawson, en på ca 10 kg och en på ca 7 kg. Fredrik Munk tappade en mindre öring i Sea pool, strax efter vi hade gått.

Får se om jag fiskar morgonen imorgon, nu känner jag mig väldigt trött. Men klockan är satt – återstår att se om man orkar sig upp…

Gonatt!

En utav Alex 2 malar

28 aug

kl. 11.25

Sov till 09.00 och käkade frukost i lugn och ro. Några av grabbarna kom tillbaka en bit in på morgonkaffet och de svarade moloket ”Inte en dragning…”, när jag frågade hur morgonpasset varit.
Man känner alltid en liten lättnad i kroppen om man väljer sovmorgon och det inte händer något vid älven. Samtidigt är det lite synd att det inte är någon aktivitet när man skall börja sitt pass.

Jag och Christer började som vanligt efter 10.00 i Sea pool. Nu har vinden vridit och de västliga pustarna gör att det inte är några vågor, och därför kan man lättare kan se eventuell fisk visa sig. Nu var det inte en fena ovan vattenytan, det enda som hände var att Idmästaren tog ytterligare en.Funderar på att ta mig ovanför norr om E22, kanske ända upp till ängarna. Tror ingen har varit där på ett tag../Mkl. 18.54 Sitter vid garagenacken och spanar efter aktivitet. Jag har inte sett något ännu, kom precis från Sea pool där Christer och Micke Rosander hade sett 3 stora fiskar. En rejäl bit på ca 12-15 kg ca 75 m utanför abborrstenen. Kanske simmar de ute i havet för att till kvällningen eller inatt vandra upp i ån?Träffade flugbindaren Carl-Johan Karlsson som gav mig 3 kanonfina flugor som jag skall testa senare. Det är Carl-Johan som har bundit en del av de fina flugorna som säljs här på Em. Carl-Johans websida har adressen: www.cjsalmonflies.seVattnet har varit svettiga 19 grader idag,Nu är det dags att gå i vattnet... /MKl.22.50Hände inget mer sedan, såg en öring hoppa i sea pool men det var allt. Tänkte fiska till 23.00 men kände inte för det mer eftersom inget hände så jag slutade 21.40. Hursomhelst var det en mycket trevlig Krefta fly med några nytillskott i gänget. Tack alla som var med denna gång och hoppas vi ses nästa år!Sista lunchen; en mycket god grillad entrecôte avnjöts inomhus och här är gänget samlat.Från vänster: Micke, Alex, Jocke, Thomas, Micke, Fredrik, Olof, Bengt, Christer. Infällda: Tony och jag

/Mattias