Nu kan vi nog enas om att vintern är här på riktigt. Andra året för oss i lag Feskekörka i specimenfisketävlingen “Västsvenskan” har börjat. I helgen började vi jaga de stora pjäserna i den extrema kylan. Men det verkade inte bara vara vi som var frusna.  Gäddorna stod nog helt stilla och vi fick endast “små”. 9st blev det med en topp på 5,5kg.

Isarna börjar nu att bli ganska bra på många av våra vatten. Men man bör alltid vara försiktig när man ska gå ut på isar, även om någon redan varit ute på isen så kan den bara några meter bort vara tunn och livsfarlig. Använd isdubbar och livlina för din egen och andras säkerhet. Gå  aldrig ut på oprövad is utan att kolla den.

Jag pratade  med min vän Kent nere på Em för en stund sedan. Om ca 3 veckor ska vi fiska laxpremiären i river Tweed. Skottland har den värsta vintern på snart 100år.  Vi börjar ana att det kan bli riktigt kallt i lättviktsvadarna. Det kan ju bli ganska härligt att pulsa upp till knäna i snö när man ska börja sitt laxfiske detta år. Förra året var också kallt och snöigt, men laxen högg ändå och jag fick min första springer 1/2-2009.

Bill som är en av våra Skotska fiskevänner, fångade årets första i river Tweed. För den prestationen fick han en inskription i det jättefina vandringspriset(se 2009 feb). Det kan nog bli tufft i år. . .


I morgon riggar vi våra spön igen för att få en dragkamp med en av de stora.

Snart kraftig spöböj igen. . . . Jonas