Laxfiske i Gaula.

Vill du fiska i Gaula? Klicka HÄR

Vill du fiska i Orkla? Klicka HÄR

“Gaula torkar ur”

Ja, då är man här igen, underbara Gaula… Eller? Här har inte regnat på 3 veckor. Så underbar vet jag inte, i alla fall inte nu.

På 2 veckor har vattnet gått ner från 43 kubik i Gaulfossen till 9 kubik idag fredag. Eggafossen går idag med 2,1 kubik.

Vädret har varit som i Spanien med 26-28 grader och inte ett moln på himlen. Härligt!

Gaulfossen i 10 kubik

Gänget har fiskat en vecka snart, medan jag missade de två första dagarna p.g.a Vefsna. Gänget består i år av Peter och Tommy Johansson, Mika, Christer, Lukas och Jag Mattias. Det är ett bra gäng som håller modet uppe trots en sinande älv. Maten är kanongod, Whiskyn ännu godare. Det blir många sena nätter med mycket fiskeljug och ihopfantiserade dragningar.

De första dagarna var hetast eftersom vattnet var som högst då (22 kubik) De hade flera tappade fiskar då inklusive Mika som tappade ett riktigt AS! Tyckte riktigt synd om honom.

Se film som Leffe filmade när han tappar den. Mika såg den hoppa och tippar på + 15 kg.

Besviken Mika som tappade hans livs lax och några dagar senare knäcker spöet

Det har stått en del fisk på sträckan som är svår att fiska på eftersom man lätt skrämmer den i det grunda, glasklara 20-gradiga vattnet. I brohölen står massvis med fisk som ibland blir skrämda av moppegänget som badar och hoppar från bron. De laxarna väntar lika mycket som vi på regnet och ogillar nog moppegänget lika mycket som vi. Fiskarna ignorerar våra flugor som de säkert har sett ett 500-tals gånger.

Se bild tagen från bron mitt på dagen.

Första fisken!

Peter var dock först ut med en grilse på 2 kg, Peters första flaskhölslax! Tagen på en liten blankfläck som han hittade i skymningen. Mycket bra jobbat!

Peters första Flaskhölslax

Sen blev det Lukas tur att dra på en grilse på 2,1 kg, 2 dagar senare tappar han ett monster i Nybruhölen som bara backade lugnt i strömmen tills flugan kom flygandes i luften. Istället för att vissla på oss för assistans kom det ett indianrop från hölen, första gången vi upplevde det. Ja, tänk vad värmen kan göra med människan.

Lukas livs tredje lax, tappade sen ett monster som undrade vem indianen var.

Sen var det min tur att dra i en fisk. Kl 23.00 i mörkret drog jag i en 4-kilos blank lax i Flaskhölen, det lugnaste partiet på hela sträckan. Jag fick dubbeldra i linan, så den fick fart och smack så satt kroken perfekt i mungipan. Än en gång har Loop Multi talat! Linan måste nämnas också. Fiskar med Loops underbara connectlina som kastar som en dröm!


Jag med min dubbeldragslax

Tidigare på dagen hade vi åkt ut till kusten för att flugfiska sej och bleka och i kulingvindarna lyckades jag dra upp 4 st blekor på en knallröd Frances! Efter tips från Pelle Klippinge drog vi dit med Markus från Laxlängtan och hans trevliga gäng. De fiskar på Morseths vald i Singsås och har fått några grilse. De har ännu mindre vatten än oss eftersom vi får vatten från biälven Fora.

Följ hans blogg HÄR

4 blekor blev det på Frances (köpt på fishingflies.is)

Ja nu har vi 20 h kvar att fiska. Det har kommit lite regn idag men jag tror inte det hinner göra så mycket med vattnet men vi får se. Hoppas det öser ner i Ålen som ligger vid det största regnupptagningsområdet av Gaula. Jag återkommer o det händer något..

Snart hugger det! /Mattias

 

 

<a href=”https://plus.google.com/111458891192687536670″ rel=”publisher”>Google+</a>