Mette överlycklig

Sitter i bilen på väg upp till Funäsdalen för en veckas harjakt. I morse körde jag från Vinnalt där jag, Mattias, och Jonas arrangerat flugfiskekurs för tjejer för tredje året i rad. Med på kursen var 5 mycket glada ”piger” från Danmark, ett mycket sammansvetsat kompisgäng som gärna drog på smilbanden. Ingen av dem hade testat flugfiske förut, så vi stod inför en rolig uppgift.
Jag och kastinstruktör Micke Seeberg mötte upp tjejerna igår runt 13.00, packade upp våra nya flugfiskeset från Guideline och kickade igång kursen direkt!

Katia ser lurig ut....

Det tog inte mer än 5 minuter innan Katia drog på sin första regnbåge! Avundsjuka blickar kastades på Katia utav några gubbar som köpt fiskekort till lördagen. De hade hittills inte haft samma lycka..

Tjejerna kämpade på och efter ett par timmar var det dags för gofika! Kokkaffe, kakor, frukt m.m. avnjöts runt elden. Med ny energi körde vi på och efter ett tag hörde jag återigen Katia ropa. Spöt var kraftigt böjt och jag och Micke skyndade bort. Tyvärr gick linan gick av efter en vild rusning.

Ann jobbar på...

Micke ger Eva tips vid drillningen av dagens största.

Ännu en flugfiskare är född!

Cirka en timme senare ser jag en stor fisk gå upp och ta flugan för Eva, som lyfter spöt och börjar drilla. Fisken gjorde långrusningar på 30 – 40 m på Evas lite för lätt ställda broms. Det slutade lyckligt och upp kom dagens största fisk, regnbåge på ca 4,5 kg! Jag filmade och tog kort samtidigt och filmen lägger jag ut nästa vecka.

Mettes fightingface, Micke i bakgrunden

Hon verkar van vid att "posa"

Sedan var det Mettes tur att ropa FISK! Även den gjorde några långrusningar och upp kom en 4-kilos. Gubbarna blev allt mer frustrerade, de hade fortfarande inte fått något, så jag frågade om de ville gå en kurs….

Chefen Susann pausar vid elden

Gofika

Kvällen blev det ganska lugn, några plogar och försiktiga napp var det enda som hände för tjejerna. Jag och Micke drog varsin på booby. Detta var första gången Micke var med och det blev succé direkt. Tjejerna fick iväg kasten tillräckligt långt efter att bara ha fiskat några timmar.
Härligt jobbat Micke!

Jonas kom efter sitt ordinarie jobb och det var dags för mat: musselsoppa, ostron, kräftor, musslor och räkor dukades upp och till detta vin och öl. Efterrätten orkade dom inte så den fick vänta till idag..

Idag hoppas jag att alla har fått fisk, Jonas kanske skickar en rapport vid dagens slut. Oavsett har de fått en bra grund att jobba vidare på och jag hoppas att de blivit bitna av flugfiskets charm.

Tack tjejer för en mycket bra kurs! Detta var en av de roligaste kurserna vi arrangerat och den präglades av många skratt och spännande drillningar. Välkomna tillbaka till uppföljningskursen.

En flugfiskekurs är en rolig och utmanande upplevelse för den som inte testat förut eller vill lära sig mer.  Det är också en annorlunda present att ge bort till sina nära och kära, gamla som unga. Läs mer HÄR.
Hälsningar Jonas, Micke och Mattias

Susann hade kraft i sina kast i början

Ann precisionskastar

Mette drillar

Eva drillar

Många linor i luften