Nu börjar det lida mot det bittra slutet för oss lax och havsöringsfiskare.

Men nu börjar också ju den tid då vi har utrymme för eftertanke och funderingar. Hur ska jag optimera mitt fiskeår 2010?

Ja, så länge man njuter av det man pysslar med, har tid för det och kan ta tillvara på denna tid på bästa sätt så tycker jag det känns optimalt. Men många tycks kämpa sig genom fiskesäsongen med en slags stress av att alltid ha något som fattas dem. För att minimera detta bör man ju först och främst se till att man kan kasta hyggligt.

Därför är det dags att gå på kurs!

Vi har just nu ett fåtal platser kvar på våran grymma 2 dagarskurs med Tellis på Vinnalt 11-12 okt .  Här får ni chans att verkligen putsa på kast tekniken när det gäller enhands. Vi tar max in 8 pers, just för att det ska bli en matnyttig kurs. Och det är ju också till stor hjälp när man till våren ska plocka fram tvåhandsspöt igen. En övernattning med helpension, privat sjö mm

Kontakta oss på fiskeresor.nu där kan ni läsa om kursen under regnbågsfiske.

Det kommer att i fortsättningen bli möjligt att lägga upp ett slags stegvis klättrande i sitt kursdeltagande. Där man börjar med en nybörjarkurs i enhandsfiske och fortsätter upp i svårhetsgraderna till att i sista kursen lära sig tvåhandsfiske med olika tekniker. Vi har för avsikt att få ihop ett glatt gäng killar och tjejer som är sugna på detta och sedan hålla ihop dessa tills de är färdiga för examen. Detta beräknas ta ca ett år med kurserna utspridda för bästa möjliga deltagarantal. Mer om detta i våra nyheter inför 2010.

Vidare så kommer vi blogga live från Mörrum i helgen , då får vi se om grabbarna kan sitt öringfiske. En och annan storlaxfight hoppas vi på att få att få fast på film också..

Snart grymt spöböj igen……Jonas

* 5 Comments