Lör 12/9

14.40

Då bär det av igen…. Denna gång till Mörrumsån för lite samkväm ikväll och  fiske imorgon. Har 30 mil till slutdestination och Christer håller på med en liten spotifylåtlista som kommer gå tungt i bilen. 17.54 kommer vi fram och tänkte gå lite längs ån och titta på de som fiskar. En timma senare ansluter Jonas, Robert och Martin, då vi checkar in på hotellet. Markus från laxlängtan kommer också vara med på fisket. Han kommer säkert också blogga från fisket..

Skall bli kul att fiska i Mörrumsån igen. Det var 3 år sen sist, har blivit lite trött på allt köande, varför jag hellre väljer Em för laxfiske. Höstfisket här i Mörrum har jag inte testat sen jag började med flugfiske för 6 år sedan. Kom ihåg hur jag stod och harvade med värdelösa kast i mörkret för att sen ge upp och bara sitta och vänta på Jonas som drog på fisk efter fisk….. Nu hoppas jag på andra bullar….  /Mattias

21.50

Har avslutat en 3-rätters brakmiddag och gjort upp indelningen samt lottat morgondagens fiske. Vi delade in sträckan i 3 zoner med 4-timmars fiske på vardera zonen. Jag och Jonas hamnade på mittensträckan.

Innan maten gick vi sträckan som vi kommer att fiska imorgon. 3 stora fiskar såg vi på 15 min…. Fick rapporter om att det fångats en del fisk tidigare ikväll, så det ser bra ut……

05.00 börjar vi……

Sön 13/9

kl. 08.44

Morgonen har resulterat i 2 dragningar och 2 plogar efter flugorna. Vi har sett massvis med fisk men ingen vill ta ordentligt.. Nu sitter vi och äter en rejäl frukost,  10.00 är det rotation, jag och Jonas kommer att fiska den översta sträckan…..

14.45

Högst upp på sträckan har det varit lugnt, såg en fisk på 3 timmar, sekunden senare fick jag en fin dragning. Samtidigt 500 m nedströms tappade Christer en fin öring efter 7-8 s. Martin har haft en jätteplog och fått en 2,5 kgs lax….  Nu har vi varit och käkat på golfkrogen, och väntar på att 3:e skiftet skall börja. Känns som de höjer vattnet hela tiden.

Regnet öser ner – perfekt!!!!!!

Det fanns en del fisk i alla fall

23.23

Är på väg hem efter en kall kväll.. Christer tappade ytterligare en öring,- denna gång en något mindre öring. Jag och Jonas hade det trögt, Lite fiskar som visade sig och ingen som verkade intresserade av vår flugarsenal. Prövade många olika linor/flugor idag. Det kändes som om de släppte på lite mer vatten och det kan ju vara en förklaring till det tröga fisket. De fiskarna som kom gick troligtvis vidare och de som visade intresse för flugorna bet försiktigt eller bara plogade efter flugan. Lufttemperaturen var hela dagen lägre än i vattnet (ca 13-15 i luften, 16,8 i vattnet) Nu när jag skriver detta i bilen fiskar Jonas fortfarande, han kommer säkert dra i en fisk….

Det har varit en mysig resa med både gamla och nya trevliga fiskekamrater. Tänk vad hårfin skillnaden mellan succé och fiasko vad gäller fångsten. Tur att man alltid lever efter devisen att fisken är bara bonus och man värdesätter allt runtomkring fisket, annars hade man inte blivit långlivad i denna branschen…..
Nu är det inte så mycket fiske kvar för mig mer än lite laxfiske i hemmavattnet.. Jonas drar hit igen nästa vecka. Sen blir fiskefokus på fiskeresor.nu och planerna inför nästa år med river Dee och vår nästa websajt gaula.com… Skall bli en intressant höst att följa…..

Snart spöböj igen, / Mattias och Jonas