Det kom ett svar till mitt senaste inlägg..
Fiskeskribenten, fotografen och tillika f.d ordförande för Sveriges sportfiskare Kristian Pedersen vill att vi är uppmärksamma på vad som händer med laxens vandringsvägar i våra kära västkustpärla Säveån.
Jag kände att detta borde fler vara medveten om, så jag publicerar hans brev här också. Visa ert stöd och maila in till fröken Anna-lena och protestera emot deras ogenomtänkta beslut.   / Tony

”Det gäller Säveån.

Har haft telefonsamtal från en politiker som sitter mycket centralt i Lerum. Fick info om att några – förmodligen ”öringmaffian” jobbar intensivt för att desinformera beslutsfattarna i Lerum att laxen aldrig har passerat Hedefors. Av denna anledning skall inga skattepengar satsas av miljökommunen Lerum på fiskvägen är just nu politikernas huvudspår.

Jag försöker via mina kanaler ge saklig information om laxens utbredningsområde ända upp till Sävelången – kanske t o m Mjörn – före utbyggnaden i Hedefors i mitten av 1700-talet, som stoppade laxarnas möjligheter att nå sina lekplatser. Trots detta kan man varje höst se hur laxarna slänger sig i fallet vid sidan av kraftverket, så än så länge finns generna kvar.

Alla som kan måste hjälpa till att tala med politikerna i Lerum och här är adressen till den ytterst ansvarige nämligen kommunalrådet:
anna-lena.holberg@lerum.se

Bombadera henne och andra politiker i Lerum med mail om sakfrågan

Kristian Pedersen
Lerum ”