Äntligen!!! En vecka kvar till våran drömvecka i River Dee. Jag har varit vid denna helt underbara älv ett antal gånger nu.Hon är som skapad för att tillfredställa oss flugfiskare.Det var här som engelsmännen utvecklade flugfisket efter lax för flera hundra år sedan.Och det är en ära att få äntra hennes stränder.Dagens flugfiskare glömmer nog bort historia och tadition en aning, men när man får fiska ihop med en riktigt duktig skottsk gillie. Då förstår man att det ligger väldigt mycket stolthet i yrket och klädseln påminner en om att det är traditioner som går långt tillbaka i tiden.Jag hoppas att fiskare som besöker älvar och fisken med sådana här traditioner har vett att föra sig, och är lyhörda på hur de oskrivna reglerna fungerar.

River Dee får tillbaka alla fångade laxar, och det har hon fått under många år.Älven var riktigt illa ute, men sedan man införde c/r har kurvan bara pekat uppåt.Årets start är en av de bästa, och det verkar vara ett riktigt storlaxår i Dee. Flertalet fiskar över 10kg har fångats med en största på nästan 20kg.

Vi har givetvis inga platser kvar i år, men satsar på några fler platser till nästa.Om man har intresse av att hänga med nästa år kan man göra en intresse anmälan här. Vi kommer ta emot bokningar i oktober.

Fiskebloggen kommer att blogga från våran resa med uppdatering varje kväll efter avslutat fiske. Så håll i hatten för nu ska dom få smaka på stålet.

Snart, mycket snart spöböj igen…..Jonas