ingo

(K)INGO – The catch and release king!

Mannen som myntade det uttrycket heter Ingólfur Davíð Sigurðsson, en mycket duktig flugfiskare som bor i Sverige men kommer från Island. Han har varit med oss några gånger på olika resor och brukar alltid leverera stor och mycket fisk. Se HÄR och HÄR. Han startade även facebookgruppen ”Stop killing salmons in Mörrum” och har tryckt hårt på att man skall sätta tillbaka fisken man får. Denna säsongen jobbade han som Lodge manager/guide på Olderø fly fishing lodge i lakselv och har fortsatt att fånga mycket fisk som har satts tillbaka, alla som är publicerade på FB har bildtexten ”C/R is good karma”.

För ett litet tag sedan tog en av Ingos gäster som heter Mummi en mycket stor lax på ca 23 kg (se bifogad film) som givetvis sattes tillbaka.  Ingo var med som guide och filmade fighten samtidigt som habn gav instruktioner. Det var första gången Mummi fiskade lax och fisken och filmen av fighten sågs av många på facebook.  Nu några dagar senare fångar Ingo samma fisk!

C/R is good karma! Tänk på det nästa gång ni greppar efter priesten…

Bra jobb KINGO! /Mattias

 

Fotnot: ”Karma (sanskrit: karman, pali: kamma, ”handling”) är ett centralt begrepp inom österländsk religion och filosofi. I filosofiskt/religiöst hänseende har karma snarare betydelsen lagen om orsak och verkan. När en varelse agerar med tankar, känslor, handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och kallas sammantagna för karma”

 

mummi