Foto: Tony (mobiltelefonkamera)

Larmet på telefonen ringer 03.45 den 12 juni och jag skall ut och fiska.. Men jag somnade 01.30 och orkar inte upp helt enkelt. Blir kvar i sängen 1 timme till innan jag ger mig av..
I bilen ringer telefonen igen men inte av alarmet, jag ser på kontaktbilden att det är Jonas. Svarar o lyssnar och jag hör bara fåglar som kvittrar och under en bråkdel av en sekund undrar jag om han är vid Säveån eller var han är..Hallå!! Vad händer??
-Du måste komma hit.. Jag har en 10+ fisk bredvid mig i vattnet som jag vill släppa tillbaka men jag vill ha kort på den.. Jag är på norra sidan i Dickson.. Det blir inget att fundera över när jag redan är i bilen..  – Jag kommer!!

10 minuter senare  ser jag dom två i vattnet i Dickson.. En strålande glad vän med ett praktexemplar av en Säveålax. Ett leende och ett skratt och en lax som är lugn men som vill komma loss.. Snabba kort med telefon och sen filmade jag när Jonas släpper tillbaka fisken.
Vi konstaterar att laxtrappan är öppen 100 meter uppströms och hoppas naturligtvis att hon letar sig vidare förbi nästa laxfiskare som kommer i deras väg.
Vilken pärla till å vi har här i Jonsered och vilken laxstam som finns här, och som älskar den lika mycket som vi.. Tillsammans återkommer vi år efter år..

En frukostmeny senare från McDonalds som avnjutes vid Kåhög, är det dags för mig att återvända till mullret inne i stan.. Jag får fiska en annan dag..

Ps.. Detta var min morgonhistoria och Jonas kommer att skriva sin inom kort..

Fish the fly high where ever your rod will lead you / Tony