Haddadoublé!

Tor 1 Juli


Äggsträngslusad lax 1

Vattnet hittills i år

Hemma en vecka från Norge, sen bar det av igen. Jag och Hadi kunde inte hålla oss, vi kände oss förtrollade av Gaula så vi var tvungna att åka hit igen..Efter ett par dagars hårt slit och en tappad 8-10 kgs fisk för mig kom regnet igen. Sedan ett dygn av flugbindning och sovande där Gaula var uppe i 630 kubik så kändes det mycket hett igen. Kom till Evjen och såg att de som fiskade passet innan oss stod och drillade! 2 Svenskar som flugfiskade hade sett, varit i fisk och stod nu och fightade en 8 kgs. Lyckad landning och en superglad svensk blev det som följde. Den andra killen hade tappat fisk och en maskfiskare drog en på 15 kg!Kändes minst sagt som straffspark. 15 min tog det, sen tog Carsten en på ca 6 kg. Kort därefter ropade Hadi på mig: FISK! Jag sprang dit och filmade en lyckosam laxfight. Ca 6 kg C/R. 20 min senare ropade han igen! Jag fick veva upp febrilt igen, kastade spöet, sprang dit och filmade en perfekt fight där fisken landades av Hadi själv! Se och lär mina vänner! 10 kg vägde den sen C/R.  Doublé av Hadi!

Äggsträngslusad lax 2

Carstens fisk

Hadi 1

Hadi 2

Drog vidare till Fornesöian men där hände inte mycket… Vattnet var fortfarande färgat efter Flommen. Filmade 3 nya fighter idag, lägger ut dem när jag kommer hem. Nu har vi precis öppnat en flaska Dee Dram, som jag köpte i Aboyne, vid River Dee. Den skall bara användas till att skåla för lax. Hoppas den tar slut snart då.. Imorgon tror jag på en bra dag…förresten, kolla in och följ Christer som regerar på Flaskhölen denna vecka på gaula.se

Christer med 11,5 kg silver C/R

Han har fått 4 st hittills

Kolla även in filmerna…

Snart hugger det! /Mattias

Hadi, jag och Primus fixar käket. Spöregn utanför..

Kent Håkansson – En av de bästa laxfiskarna i världen. Fiskar här i klassiska Bridgepool.

Tor 2 Juli

Glömde solkrämen!

Kommer ha en riktigt fin bonnbränna när jag kommer hem. 25 grader och stekande sol idag. T-shirten är på och ärmkanten börjar bli skarp, snyggt. I natt blev det inget fiske, det var kallt och vi var trötta. Satt uppe och bloggade till 04.00. Tänkte inte blogga så mycket denna vecka utan slappna av lite mer,  men jag kunde inte hålla mig.Har fiskat 2 repor på Evjen idag. Har inte sett en fisk. Tror vi får koncentrera oss på Fornesöian ikväll/natt när det blivit lite svalare… Då smäller det!
Kommer ev.boka 1 vecka till v.29 ovanför forsen, längtar redan tillbaka fast vi har 2 dagar kvar…Nu köttfärssås och spaghetti, sen ut och kolla på lite sträckor, sen fiske på Fornesöian. Christer fick en till idag, har fått 5 st på Flaskhölen, denna vägde 11,5! Grattis! Han har lovat skriva en artikel om sitt drömfiske denna veckan. Det ser vi fram emot!

Sista kastet denna veckan lade jag i Forahölen


Går och funderar på när det blir Gaula igen… V 29 och 33 eller bara 33?

Fredag och Lördag

Värmen fortsatte och det var lugnt.. Vattentempen steg till ca 14 grader och fiskarna hade väldigt bråttom upp till Flaskhölen… där Christer fick otroliga 6 laxar, tappade flera, hade massa dragningar och blev ”våldtagen” av en jättelax. Fisken rusade 150 m i ett svep, sen gick 0,38 tafsen a.. Största han fick var 11,5 kg och minsta 6 kg. Medelvikten låg  på 8,26 kg! Det var några som ”nollade” Flaskhölen denna vecka…Jag och Hadi hälsade på Kent Håkansson och köpte sen ett dygnskort på sträckan över Flaskhölen men där var vattnet alldeles för högt för att fisken skulle stanna. Fiskade i  Bropoolen, där jag haft kanonfiske flera gånger innan, men ingenting hände. Får se om det blir Gaula V.29, har inte bestämt mig ännu, måste jobba en del hemma, sen blir det 2 v segling. (tar med öringspöet)

Snart hugger det igen! / Mattias