Nu har den startat igen, den unika fisketävlingen med de sköna priserna till de som kämpar bäst. Så här skriver Rasmus Ljunqvist som startat det hela på gruppens Facebooksida.

 

IMG_1471

2012 års förstapris till Mr Abumatic, det enda existerande exet av guldrullen Abumatic sponsrat av Abu.Vi får se vad som dyker upp som förstapris i år, Abu sponsrar igen.

 

 

The Abumatic Challenge 2014

Efter ett sabbatsår så välkomnar Abumatics ande dig att delta i Abumatic Challenge år 2014!

Abumatic Challenge är den mest prestigefyllda tävlingen i världen! Här skiljer man agnarna från vetet! En tävling där den skickligaste fiskaren vinner, en tävling långt bort från den materialiserade värld vi lever i!

Årets upplägg är revolutionerande från tidigare år och kampen för seger kommer att bli hård och skoningslös.

För att få delta i tävlingen är det MYCKET viktigt att man följer reglerna som följer nedan i texten, alla minns väl hur det gick för de olyckliga själar som hädade Abumatics mäktiga ande år 2012?

Regler

I år får deltagarna köpa sina egna Abumatic-kit och använda dessa under hela tävlingsperioden.

Det är ENDAST godkänt att använda sig av ett komplett Abumatic-kit! Spöet som tillhör den inkapslade rullen får EJ bytas ut! Alla olika Abumatic-kit som säljs är godkända att använda, simpla som mer avancerade. Exempel:https://www.google.se/#q=abumatic+set

Det är dock godkänt att byta lina till rullen!

För att få delta i tävlingen måste du vara bosatt i Norden. (Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island eller Åland.) Det är dock godkänt att fiska med Abumatic-kitet utomlands!

Tävlingsperioden startar Måndag den 20 januari och pågår till den 20e December kl: 23:59. ( Då ska sista fångsten vara upplagd)

För att en fisk ska vara godkänd så krävs bild på fisken där Abumatic-kitet SKALL vara väl synligt. Vikt och längd på fisken skall anges i texten. Abumatic Challenge är en Catch and Releasetävling, för att få anmäla fisk så skall fisken återutsättas levande!

I slutet på året så väljer en jury ut de 10 stycken fiskare som anses ha helgat Abumatics Ande på det mest fördelaktiga sättet.

Det är inte bara fångsten i sig som är viktig, även roliga bilder, udda fångster samt fångstberättelser vägs in i betyget. Därefter följer en omröstning bland tävlingens deltagare för att kora vem som blir Mr/Miss – Abumatic 2014!

Under årets lopp kommer det även att vara flera nischade minitävlingar där vinnaren kommer att tilldelas fina priser! Minitävlingarna kan t.ex. vara artspecialliserade eller metodspecialliserade.

Vill du sponsra Abumatic Challenge år 2014 kan du meddela Rasmus Ljungqvist via PM, mail: rasmus.ljungqvist90@gmail.com eller på telefon 07-35930513.

Jag kan lova att detta kommer att bli bra reklam för en tillverkare, butik eller betestillverkare!

Må Abumatics ande lysa över de tappra krigare som deltar!